Alcoolul si sportul fac bine la vedere

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Alcoolul si sportul fac bine la vedere

Cele doua aspecte pe care le respect in viata asta, ma fac sa vad mai bine. Well, asta chiar ca este o veste buna. Si eu care ma gandeam ca nu o mai duc mult!

Da, nu va uitati asa, cercetatorii au descoperit nu eu. Cica daca faci sport si consumi alcool moderat, o ochesti din prima pe blonda de la cel mai indepartat colt al strazii.

5.000 de adulti din Wisconsin, cu varste cuprinse intre 43 si 84 de ani, au fost supusi acestei cercetari si au fost monitorizati intre anii 1988 – 2013. 54% dintre ei au dezvoltat, asa cum era de asteptat probleme de vedere si asta din cauza inaintarii in varsta. Chiar si asa, la cei care nu au facut deloc sport, riscul aparitiei bolilor oftalmologice a fost cu 58% mai mare decat in cazul celorlalti, care s-au miscat cat de cat.

Acum vine partea si mai interesanta. Participantii care au consumat ocazional alcool, au un risc cu 49% mai scazut de orbire decat cei care nu consuma deloc alcool.

Asadar, iata cum mi se da dreptate de fiecare data. Daca eu spun ca vreau sa ma relaxez, ca vreau sa ne intalnim in Centrul Vechi cat mai des, ca sa petrecem, ca sa ne simtim bine! De acum inainte sa ma ascultati, da?!

 

 
Te-ar mai putea interesa: