Acest tip de alcool te face să te simți mai sexy, susțin cercetările

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Acest tip de alcool te face să te simți mai sexy, susțin cercetările

Dacă încercați să vă reveniți după o zi lungă, vinul vă poate ajuta să vă relaxați, arată cercetările recente. Însă, dacă vreți ceva care să vă ajute să vă simțiți sexy și încrezători, băuturile spirtoase sunt de mare ajutor.

Un grup de cercetători din Marea Britanie a încercat să determine dacă diversele tipuri de alcool provoacă răspunsuri emoționale diferite în rândul persoanelor care le consumă. Ei au folosit date de la aproape 30.000 de persoane care au răspuns la Global Drug Survey, un sondaj internațional anual despre obiceiurile de droguri și alcool din întreaga lume, și au publicat rezultatele lor în British Medical Journal.

Băuturile spirtoase – cum ar fi votca, gin, whisky și alte astfel de băuturi alcoolice tari – au fost asociate cu o serie de emoții puternice. Astfel, consumul acestora a determinat printre respondenți, următoarele emoții: agresiunea (la 30% dintre persoane), neliniștea (28%) și slăbiciunea (22%). Totuși, emoțiile pozitive au fost înregistrate în procente destul de mari: senzația de energizare (58%), de încredere în sine (59%) și sentimentul de  a fi mai sexy (în 42% dintre cazuri).

Privind oamenii care au băut vin roșu și bere, aceștia au raportat în cea mai mare parte că s-au simțit relaxați. Aproape 53% dintre oameni au spus că s-au simțit relaxați după ce au băut vin și aproape 50% au făcut-o după bere. Totuși, vinul roșu, mai mult decât vinul alb sau orice alt tip de alcool, a fost cel mai frecvent asociat cu oboseala: 60% dintre băutorii de vin roșu au declarat că s-au simțit obosiți.

Explicația pentru varietatea acestor tipuri de emoții simțite ar fi procentajul de alcool dintr-o băutură, ingredientele și cantitatea consumată din băutura respectivă. Se pare că implicațiile publicitare și culturale legate de băuturi pot juca de asemenea un rol.

Toate emoțiile punctate anterior au fost mai frecvent raportate în rândul consumatorilor de alcool de gen feminin, cu excepția agresiunii. Totodată, persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani, care au băut destul de mult alcool, au raportat o cantitate mai mare de emoții simțite, atât pozitive, cât și negative. Răspunsurile diferă, de asemenea, într-o oarecare măsură în funcție de aria geografică și de statutul socio-economic.

Concluziile sugerează că, indiferent dacă realizează sau nu, în general oamenii aleg băuturile în funcție de starea lor emoțională sau de modul în care se așteaptă ca o anumită băutură să îi facă să se simtă.
Te-ar mai putea interesa: