7 sfaturi despre cum să-ți revii după vacanță

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 1.00 out of 5)
Loading...
comments

7 sfaturi despre cum să-ți revii după vacanță

Vremea îşi cam face de cap la început de 2016! Zilele astea vremea trece dintr-o extremă în alta, iar starea noastră de spirit evoluează oscilant, la extreme. Ai citit și despre faptul că în 2016 avem doar 6 zile libere. Te simţi obosit/ă, n-ai chef de nimic, îţi vine să îţi iei câmpii cu gândul că iar o iei de la capăt cu serviciul, cu problemele? 

1. Mănâncă bine, sănătos, regulat. Vitaminele sunt esenţiale, la fel şi proteinele. Aşa că o friptură bună, o salată de roşii sau de castraveţi, un pahar de lapte sau iaurt nu trebuie să lipsească în această perioadă din alimentaţie.

2. Odihneşte-te atunci când ai timp. Un episod de somn de 8 ore, măcar în weekend, este absolut esenţial pentru corpul uman care face eforturi să se adapteze fluctuaţiilor vremii.

3. Dacă te simţi obosit/ă, încearcă să iei nişte vitamine. Iar vitamina C este cea mai importantă. O găseşti în diverse formule, în farmacii. N-ar strica şi o combinaţie plină de energie – stoarce nişte lămâi într-o cană alături de două-trei portocale şi dacă o să bei sucul, îţi garantăm că vei simţi efectele pozitive.

4. Îmbracă-te cu mai multă atenţie. Confortul personal este esenţial pentru a trece cu bine peste această perioadă. Nici prea înfofolit, nici prea dezbrăcat, caută astfel cea mai bună variantă ca nici să nu transpiri şi să răceşti dar nici să suferi de frig.

5. Ieşi la aer curat! Stai o zi întreagă la birou? Ieşi cât mai des şi ia o porţie de aer curat. Plimbările pe jos  în această perioadă sunt absolut esenţiale pentru a te adapta la iarna care abia îşi arată primii colţi.

6. Sportul înseamnă sănătate! Mergi la sală, trage de fiare, aleargă etc. Indiferent ce faci, încearcă să te mişti cât mai mult, să consumi energie, să transpiri şi să îţi menţii tonusul fizic la un nivel ridicat.

7. Ieşi în oraş. Este dovedit faptul că pentru cei care intră într-o stare de melancolie, de negativism, de oboseală fizică şi intelectuală, compania prietenilor este cel mai bun remediu. Aşa că Centrul Vechi vă aşteaptă.