7 lucruri nestiute despre bere

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

7 lucruri nestiute despre bere

Ne place berea, ne place sa o consumam in Centrul Vechi, insa nu stim suficiente lucruri despre aceasta bautura pe care, multi dintre noi, o considera a fi un aliment.  Am descoperit zilele trecute un material foarte interesant despre lucrurile pe care nu le stiam despre bere. In continuare o sa ti le prezint pe 7 dintre ele.

Iata care sunt cele mai interesante:

1. Incredibil, dar adevarat. Stiai ca exista nu mai putin de 400 de tipuri diferite de bere. In Belgia se gaseste cea mai variata gama de bere.

2. De unde mitul cu berea care stimuleaza alaptarea? Cica se trage de undeva din secolul 19, in Germania, unde proaspetele mamici beau… 7 halbe pe zi, crezand ca astfel se stimuleaza lactatia.

3. Berea, subiect legislativ. Ciudat sau nu, cea mai veche lege din lume se leaga de existenta si consumul de bere. Un rege babilonian a decretat ca fiecare om sa consume o ratie zilnia de bere, in functie de statutul social.

4. Berea este sora cu… marijuana. Da, da, nu glumesc! Se pare ca hameiul folosit pentru realizarea berii face parte din familia Cannabaceae.

5. Prima reteta de bere a fost scrisa in urma cu 5.000 de ani, pe placi de piatra.

6. Aliment pentru copii. Glumesc, glumesc, nu astazi, pe vremuri. Se pare ca berea contine toate mineralele de care avem nevoie ca sa supravietuim. Se pare ca, in trecut, berea era consumata si de adulti, dar si de copii, tocmai din acest motiv.

7. Bei bere, esti destept. Nu o spun eu, spune un studiu britanic care sustine ca cei care consuma bere au o activitate cognitiva mult mai activa.

Vezi nevasta? D’asta beau eu bere in Centrul Vechi…

 
Te-ar mai putea interesa: