6 mituri despre alcool, deconstruite

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

6 mituri despre alcool, deconstruite

Când vine vorba despre consumul de alcool, există tot felul de idei, astfel că nu mai știm ce e adevăr și ce e mit! Mai jos, am lămurit câteva dilme în această direcție, care ne vor fi de folos în această perioadă a sărbătorilor!

Mituri despre alcool, deconstruite

  • Berea te „ajută” să faci burtă.

Fals! Berea nu te îngrașă mai mult decât alte tipuri de alcool. De fapt, toate băuturile conțin și zahăr, lucru care poate duce la creșterea în greutate.

Singura diferență este că berea, într-adevăr, este consumată în cantități mult mai mari decât alte băuturi alcoolice și probabil de-aici și ideea că berea îngrașă.

  • Șampania ar trebui să fie rece.

Fals! Un studiu francez din 2014 susține că șampania este de fapt mai spumoasă, atunci când este consumată la temperatura camerei.

Mai exact, potrivit acestui studiu, 18 grade Celsius este temperatura recomandată!

  • Băuturile spirtoase te fac să te îmbeți mai repede.

Fals! Deși băuturile spirtoase au un conținut mai mare de alcool, comparativ cu berea sau vinul, nu te îmbată mai repede.

Astfel, dacă beți un mix cu o băutură spirtoasă sau o bere cu aceeași viteză, amândouă ar trebui să vă ofere același gen de amețeală.

  • Oricine poate suferi de mahmureală.

Fals! Potrivit studiilor, aproximativ 25% din oameni nu suferă de mahmureală. Mai mult, un studiu al gemenilor australieni a descoperit că genetica este responsabilă de 40-45% din diferențele asociate frecvenței cu care apare mahmureala.

  • Vinul după bere e o plăcere.

Fals! Nu contează ordinea, pentru că organsimul nu procesează alcoolul într-o anumită ordine. Adevărul este că, dacă bei prea mult, corpul tău va ajunge să respingă alcoolul, iar în 75% dintre cazuri apare mahmureala.

  • Nu ar trebui să combini băuturile spirtoase.

Un sâmbure de adevăr există. Este adevărat că există mai multe șanse ca amestecarea băuturilor spirtoase de culoare închisă să provoace mahmureală pentru că ele conțin mai multe substanțe chimice numite congeneri.

Cu toate acestea, amestecarea de băuturi spirtoase precum ginul sau vodka, nu ar trebuie să vă provoace mahmureală… cel puțin, nu mai rău decât dacă ai bea aceeași cantitate de vodka.
Te-ar mai putea interesa: