6 greșeli comune pe care o persoană le face la începutul unei relații

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

6 greșeli comune pe care o persoană le face la începutul unei relații

Când vine vorba de începuturile de relații, e aproape imposibil ca măcar o dată să nu fi dat cu bâta în baltă. Ca să eviți astfel de situații, iată care sunt cele mai comune 6 greșeli pe care o persoană la face la primele întâlniri, și încearcă să le eviți!

Psihologul Terri Orbuch, terapeutul de cuplu Irina Firstein și autorul cărții The Breakup Bible, Rachel Sussman, au dezvăluit cele mai frecvente greșeli de dating pe care le fac oamenii în primele etape unei relații.

Iată câteva dintre acestea:

  1. Îți „hărțuiești” proaspătul partener online!

Este tentant să afli unde a făcut liceul, facultatea, care a fost primul său job, ce alte chestii cool a mai făcut sau ce hobby-uri are… totuși, nu este o idee bună să afli asta din online.

Potrivit specialiștilor menționați, este important să avem în vedere că trăim în „era știrilor false”, astfel că există șanse mari ca numeroase informații vizibile în social media, pe profilul partenerului tău, să fi false.

Și mai mult decât atât, chiar e necesar să știi unde a fost în vacanță anul trecut și unde a luat cina pe 16 decembrie 2014?

  1. Vorbești despre ex-ul!

Probabil deja știi, dar nu stică să îți reamintești că nimeni nu e curios să afle despre certurile tale cu ex-ul. Cu atât mai mult dacă asta e prima întâlnire…

Fostul partener niciodată nu va reprezenta cheia seducției în relația actuală. Deci pune frână!

  1. Aplici „jocul așteptării”!

E vorba de situațiile alea în care nu răspunzi imediat la telefon sau la mesaj, astfel încât să creadă că ești ocupat/cool/important ca să răspunzi imediat! Bullshit!

Desigur că dacă se-ntâmplă să nu poți răspunde imediat, nu e nimic! Ideea e să nu te temi de faptul că vei arăta „prea dornic”, dacă te comporți normal și răspunzi în timp util la mesaje, apel, etc.

  1. Dezvălui prea multe despre tine!

Este important să fii tu însuți/însăți la prima întâlnire, însă asta nu înseamnă că trebuie să te apuci să povestești istoria vieții tale.

Nu numai că asta ar dezvălui un soi de narcisism, dar pentru unele persoane se poate dovedi copleșitor. So, take it easy și lasă ca lucrurile să decurgă de la sine.

  1. Crezi că prima întâlnire a fost un dezastru pentru că nu v-ați sărutat!

Nu mai fi așa pesimist, nu e o dramă! Pur și simplu pentru unii oameni, sărutul sau sexul la prima întâlnire nu sunt obligatorii. Poate pur și simplu durează ceva timp până să ajungă să se angajeze într-un act atât de intim.

  1. Mergi prea fancy la prima întâlnire!

Psihologul Orbuch ne sfătuiește ca prima întâlnire să aibă loc într-un context casual. O cafenea din zonă, un pub sau wine bar sunt tocmai bune.

Deci, lasă întâlnirile ceva mai sofisticate pentru a treia sau a patra întâlnire. De asemenea, nu consumați prea mult alcool la primele întâlniri, dacă nu vreți să faceți alegeri nepotrivite!
Te-ar mai putea interesa: