6 caracteristici ciudate, dar benefice ale unui sărut

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

6 caracteristici ciudate, dar benefice ale unui sărut

Sărutul romantic se întâmplă în mai mult de 90% din toate culturile. Pe lângă faptul că reprezintă o metodă prin care să ne găsim un partener și să rămânem cu el, un sărut are și numeroase beneficii asupra sănătății.

Ce nu știai despre sărut

  • Un sărut poate fi considerat cel mai distractiv mod de construire a imunității. Un studiu olandez desfășrat recent sugerează că un sărut de 10 secunde poate transfera 80 de milioane de bacterii de la o persoană la alta. Deși poate suna cam aiurea, există un mare potențial beneficiu. Este o modalitate prin care organismul face față unor hibe, reușind să dezvolte imunitate față de acestea.
  • Un sărut este considerat mai important de către femei, în timpul ovulației. Cu alte cuvinte, atunci când acestea sunt mai predispuse să rămână însărcinate. Potrivit cercetătorilor, această modificare are sens din punct de vedere evolutiv. Astfel, sărutul se tranformă într-o modalitate de evaluare a unui partener, prin gust sau miros.
  • Un sărut poate stimula libidoul. În timp ce ambele sexe se bucură de un sărut franțuzesc cu partenerii pe termen lung, bărbații preferă „mai mult contact cu limba” decât femeile, în cazul partenerilor de scurtă durată. O teorie privind aceste rezultate, ar fi că saliva bărbaților transferă testosteron femeii care, la rândul său, crește dorința sexuală.
  • Un sărut stimulează hormonii fericirii. Potrivit specialiștilor, atunci când ne sărutăm, creierul eliberează acea substanță chimică care ne determină să ne simțim conectați și legați de partenerii noștri. De asemenea, se aliberează endorfine, aceleași substanțe chimice care ne dau o stare de bine și pe care corpul le produce și când facem sport. Mai mult decât atât, se pare că sărutatul reduce nivelul hormonului de stres cortizol, potrivit unui studiu realizat în 2009, în Pennsylvania.
  • Un sărut poate salva o relație. Potrivit unei cercetări realizate în 2011, de Kinsey Institute, atât femeile cât și bărbații care au declarat că se sărută des cu partenerul lor, au raportat un grad de satisfacere sexuală mai ridicat. Totodată, bărbații care se sărută mai des sunt de 3 ori mai fericiți, decât cei care practică acest obicei mai rar. Este interesant de menționat că sărutul nu poate fi un indicator al fericirii unei femei într-o relație.
  • Un sărut poate dura zile, la propriu! Premiul pentru cel mai lung sărut a fost oferit unui cuplu din Pattaya, Thailanda, care s-a giugiulit pentru 58 ore 35 minute și 58 de secunde. Ei au învins alte 8 cupluri din competiție. Vă dați seama de câtă practică este nevoie pentru a atinge aceste rezultate?
Te-ar mai putea interesa: