5 obieciuri zilnice ale celor mai productivi oameni din lume

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

5 obieciuri zilnice ale celor mai productivi oameni din lume

Vrei să-ți crești gradul de productivitate? Iată câteva recomandări care îți vor fi de folos, scăpându-te de stres și proasta dispoziție!

  1. Controlează-ți dispoziția

Dacă începeți ziua cu calm, este ușor să vă concentrați și să duceți taskurile la bun sfârșit. Pentru acest lucru, este recomandat ca primele 80-90 de minute după ce vă treziți dimineața, să varieze cât mai puțin.

Având o rutină matinală stabilită, reduce anxietatea, acest lucru sporind productivitatea din timpul zilei. Mai mult, potrivit time.com, există cercetări care susțin că modul în care începi ziua, are efect asupra productivității, oamenii având tendința să anuleze lucrurile, atunci când se află într-o stare proastă.

  1. Nu verifica e-mailurile la prima oră a dimineții

Există persoane cărora li se pare imposibilă renunțarea la acest obicei. Și totuși, primele minute ale dimineții sunt despre tine. Și atunci, de ce să le oferi obiectivelor altor persoane care, uneori, pur și simplu îți invadează inboxul?

Astfel, este recomandat să țineți cont că verificarea e-mailurilor la prima oră a dimineții nu înseamnă planificare și prioritizare, ci este asociată cu stres, crearea unei dependențe mai mari decât cea de alcool sau tutun, scăderea  IQ-ului cu 10 puncte (atunci când verifici mailul frecvent).

  1. Concentrare = eliminarea distragerilor

O serie de studii arată că cea mai bună metodă de a vă schimba comportamentul, este să schimbați mediul. Potrivit sursei citate, directorii de top sunt întrerupți la job la fiecare 20 de minute. Și atunci, cum își termină sarcinile la timp? Lucrând dimineața de acasă, un interval neîntrerupt de 90 de ore.

Deci, pentru a reuși să te concentrezi pe un anumit task, este recomandat să creezi un mediu fără distrageri: telefon, mail, etc.

  1. Existența unei rutine

Indiferent de ce presupune această rutină, o persoană productivă trebuie să aibă o rutină stabilită. Dacă încă nu ai o rutină proprie, un sistem al tău, poți face o analiză a activităților care stau în spatele reușitelor, respectiv eșecurilor tale, începând să practici mai mult acele activități care stimulează propriul succes.

  1. Stabilește obiectivele cu o seară înainte

Definiți 1-2 dintre cele mai importante taskuri din ziua ce urmează, cu o zi înainte. Astfel, este recoandat să aveți și un ritual de încheiere, pe care să-l practicați în fiecare zi,

Spre exemplu, înainte de a pleca de la serviciu, îți aranjezi biroul, faci TO DO List pentru următoarea zi, etc. În acest sens, există studii care susțin că stabilirea taskurilor pentru următoarea zi, ameliorează anxietatea și vă ajută să savurați seara.

 

 
Te-ar mai putea interesa: