5 Obiceiuri la care trebuie să renunți pentru a-ți îmbunătăți productivitatea

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

5 Obiceiuri la care trebuie să renunți pentru a-ți îmbunătăți productivitatea

Ți se pare că ești din ce în ce mai puțin productiv în cadrul activităților desfășurate zilnic? Uite câteva obiceiuri care ar putea determina acest lucru!

  1. Verificarea constantă a email-urilor

Majoritatea persoanelor au tendința de a verifica în exces mailul, iar acest lucru determină pierderea de timp prețios, dar și a concentrării. Impactul acestui obicei este unul negativ, deoarece verificarea mult prea deasă a mailului a fost asociată cu o funcție mai scăzută a memoriei, anxietate, depresie și performanțe mai scăzute.

Cea mai bună metodă de a scăpa de acest obicei prost este să setezi anumite intervale orare pentru verificarea mailboxului. De asemenea, dacă ți se pare necesar, poți crea un mail de auto-reply în care să spui că vei răspunde cât mai repede.

  1. Lucrul în exces

Studiile au arătat că cei care lucrează mai mult de opt ore pe zi au o productivitate mai scăzută decât persoanele care lucrează doar 8 ore pe zi. Deci, în loc să stai peste program, mai bine ai încerca să maximizezi eficiența în cele 8 ore dedicate jobului, să te concentrezi mai mult.

  1. Amânarea taskurilor importante

Este recomandat ca, odată ajuns la birou, să începi cu rezolvarea taskurilor importante, care solicită mai multă atenție și concentrare. În acest mod, vei ști că ai dat tot ce aveai mai bun pentru rezolvarea acestora. Pe măsură ce înaintezi în zi, odată cu pierderea concentrării și apariția oboselii, poți rezolva și sarcinile mai ușoare, care nu necesită atenție completă.

  1. Înlocuirea micul dejun cu o simplă cafea

Aproape toată lumea apelează la cofeină pentru a se trezi, însă asta nu e suficient. Dacă renunți la micul dejun, pierzi combustibil important. Corpul se trezește înfometat și însetat, iar prin acest obicei, îl privezi de substanțele nutritive și lichidele necesare, ceea ce va avea, fără îndoială, un impact major asupra productivității și a dispoziției pe parcursul zilei.

  1. Lipsa pauzelor

Poate crezi că ești mai productiv dacă rămâi continuu conectat, însă studiile arată că oamenii au nevoie de pauze pentru a menține productivitatea maximă. Gândiți-vă la pauză ca la o metodă de odihnă, permiteți creierului să facă noi conexiuni creative și să se reorienteze asupra a ceea ce este cel mai important. Pauzele ajută de asemenea la prevenirea greșelilor și ne mențin implicați în activitatea noastră.

 
Te-ar mai putea interesa: