5 locuri europene superbe în care să sărbătorești Crăciunul

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

5 locuri europene superbe în care să sărbătorești Crăciunul

Dacă te gândești să faci o scurtă excursie pe meleaguri străine, în preajma sărbătorilor de Crăciun, iată câteva destinații europene superbe, pe care să le vizitezi!

Destinații europene pe care să le vizitezi în preajma sărbătorilor de Crăciun

  • Tromso, Norvegia

Partea insulară înzăpezită a orașului Tromso oferă priveliști de neegelat ale luminilor nordice (uitați-vă după ele în intervalul 18:00 – 00:00). De asemenea, vă puteți mândri cu faptul că ați fost la Polul Nord – cel puțin în Cercul Arctic – de Crăciun. Mai mult decât atât, vă puteți plimba cu sania trasă de câini sau telecabina, iar mâncarea e foarte bună.

Tromso

  • Praga, Republica Cehă

Plimbați-vă pe strada istorică Nerudova din Mala Strana pentru a admira arhitectura gotică și barocă a orașului sau mergeți la un spectacol de operă sau balet la Opera de Stat sau la Teatrul Național. De asemenea, nu trebuie să ratați piețele de sărbători amenajate în Piața Orașului Vechi și în Piața Wenceslas.

Praga

  • Viena, Austria

Un spirit cald de modă veche învăluie Viena de Crăciun, îmblânzind marginile dure ale arhitecturii imperiale cu decorațiuni ce strălucesc, și 3 Christkindlmarkts ce se desfășoară în aer liber. Furnizorii vând fel de fel de decorațiuni și ornamente lucrate manual, în timp ce vizitatorii completează sesiunea de shopping cu o porție de vin fiert sau diverse gustări de pe la tarabe. Concertele corului Vienna Boys sunt legendare.

Viena

  • Provența, Franța

O iarnă provensală este întotdeauna ca parcă desprinsă din poveste. Satele reduse la tăcere odată cu sfârșitul verii prind viață de sărbătorile de iarnă. Muzica din bisericile medievale decorează perfect străzile pietruite, în timp ce femeile se îngrămădesc la tarabele din piață pentru a adulmeca cele mai proaspete foie gras.

Provența

  • Malmö, Suedia

În acest oraș suedez, în care vechiul și noul se împletesc armonios, puteți face cumpărături de la designeri moderni, în timp ce vă plimbați prin piața cu arhitectură de secol XVI. În noaptea de ajun, locuitorii lasă pentru Moș Crăciun, lângă șemineu, o cină consistentă formată din Aquavit (un distilat tipic pentru țările nordice) și o porție de hering. Asta în loc de lapte și fursecuri! 🙂

Malmo
Te-ar mai putea interesa: