5 destinații de vacanță, ideale pentru luna septembrie

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

5 destinații de vacanță, ideale pentru luna septembrie

Deși cei mai mulți dintre noi și-au plasat concendiul în miezul verii, existe persoane care preferă o perioadă de vacanță mai liniștită, motiv pentru care optează pentru luna septembrie.

Și pentru destinații „hot” nu găsim doar vara, uite câteva recomandări, dacă te gândești să pleci în concendiu în luna septembrie. Sau măcar într-un city break.

Unde mergem în vacanță în septembrie

  • Roma, Italia – știm, e una dintre cele mai celebre destinații europene, însă dacă nu ai vizitat acest oraș până acum, luna septembrie este perioada potrivită. Constituind un oraș numai bun de descoperit la pas, nici că putea alege o perioadă mai bună decât începutul toamnei. Astfel, veți evita o mare parte din îmbulzeala din sezon și veți putea savura în tihnă arhitectura, shoppingul sau orice altceva doriți să descoperiți la Roma.

Roma

  • Tbilisi, Georgia – capitala Georgiei este un must-see mai ales pentru iubitorii de arhitectură. Influențele arhitecturale de aici sunt persane, din epoca sovietică și art-nouveau. Dacă aveți timp și vă pasionează, puteți face o vizită și în regiunea viticolă Kakheti, care se află doar la o oră distanță. Are peisaje superbe și, datorită recoltei de toamnă, vuiește de activitate în această perioadă.

Tbilisi, Georgia

  • Paris, Franța – septembrie reprezintă o perioadă excelentă în care să vizitezi Parisul, mai ales dacă ne gândim că acesta revine la viața după vacanța pe care majoritatea francezilor și-o iau în luna august. Așa cum deja știți, acest oraș are puterea să cucerească pe orice, însă rezultatele sunt garantate în cazul iubitorilor de mâncare. Totodată, Parisul este o destinație și pentru mai toate buzunarele, astfel că vei găsi o varietate de hoteluri. De asemenea, ceva cool, la prețuri bune, veți găsi și dacă optați pentru airbnb.com.

Paris

  • Lisabona, Portugalia – aici veți găsi și în septembrie temperaturi calde și un soare plăcut, care vă vor permite să explorați arhitectura cu influențe gotice și baroc. Dacă vei opta pentru această destinație, vei avea oportunitatea să descoperi cel mai vestic punct al Europei: Cabo de Roca. De aici, te vei bucura de o priveliște de la înălțime asupra Atlanticului.

Lisabona

  • Valletta, Malta – orașul este un focar de clădiri de secol XVI, construite sub ordinul cavalerilor Sf. Ioan. Numeroasele biserici, catedrale și palate sunt cele care conferă capitalei Maltei un aer aparte. De o panoramă spectaculoasă asupra Marelui Port, te poți bucura vizitând Grădinile Barrakka. Cu o vegetație luxuriantă, acestea se transformă într-un veritabil prilej de relaxare.

Valletta

Dacă ai experimentat și alte destinații de vacanță în luna septembrie, nu ezita să ne împărtășești recomandările tale.
Te-ar mai putea interesa: