5 alimente care cresc apetitul sexual

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

5 alimente care cresc apetitul sexual

Vreți să aveți parte de un weekend nebunatic alături de partener? Atunci nu strică să apelați la câteva „stimulente”. Iată câteva alimente care cresc apetitul sexual!

  1. Avocado

Aztecii au asociat avocado cu „testiculele” din cauza formei lor. Totuși, motivul științific pentru care fructele de avocado sunt considerate afrodisiace, este faptul că sunt bogate în grăsimi nesaturate și au conținut scăzut de grăsimi saturate, făcându-le benefice pentru inimă și artere. De asemenea, bărbații cu boli cardiace subiacente sunt de două ori mai susceptibili de a suferi de disfuncție erectilă.

  1. Migdalele

Asemeni sparanghelului, migdalele sunt bogate în substanțe nutritive și în câteva minerale importante pentru sănătatea și reproducerea sexuală: zincul, seleniul, vitamina E. Potrivit specialiștilor, deși mecanismul de acționare nu este pe deplin înțeles, se știe că zincul ajută la creșterea libidoului și a dorinței sexuale.

  1. Căpșunile

Culoarea roșie a acestora este primul atu: un studiu a constatat că bărbații găsesc femeile mai sexi dacă poartă roșu, spre deosebire de culori reci, cum ar fi albastru sau verde.

Căpșunile sunt, de asemenea, o excelentă sursă de acid folic, o vitamină B care ajută la prevenirea malformațiilor congenitale la femei și, potrivit unui studiu efectuat de Universitatea din California, acesta poate fi legat de numărul mare de spermatozoizi la bărbați.

Savurează căpșuni „îmbrăcate” în ciocolată. Și, că tot am adus vorba, există un motiv pentru care dăm ciocolată în Ziua Îndrăgostiților: este plină de metilxantine care stimulează libidoul.

  1. Fructele de mare

În ciuda texturii alunecoase, stridiile sunt unele dintre cele mai cunoscute afrodisiace. Acestea reprezintă una dintre cele mai bune surse de zinc – ideal pentru stimularea libidoului. Totuși, și alte tipuri de fructe de mare pot acționa ca afrodisiace. Peștele uleios – somonul sălbatic sau heringul – conține omega 3 care ajută la menținerea sănătății inimii.

  1. Citricele

Orice membru al acestei familii de fructe tropicale este super-bogat în antioxidanți, vitamina C și acid folic – toate acestea fiind esențiale pentru sănătatea reproductivă a bărbaților. Bucurați-vă de o salată romantic care include citrice, cum ar fi grapefrutul roz sau portocale și mandarine, sau utilizați un dressing făcut din lămâie și lime.
Te-ar mai putea interesa: