4 cocktailuri non-alcoolice, ideale pentru zilele toride de vară

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

4 cocktailuri non-alcoolice, ideale pentru zilele toride de vară

De-abia la început, însă zilele toride de vară au început să-și facă simțite prezența și să ne incite la relaxare, bronz și tot soiul de cocktailuri delicioase și răcoroase.

Fie că ești acasă, la birou sau pe vreo plajă însorită, bucurându-te de mângâierea razelor de soare, uite câteva cocktailuri non-alcoolice în ton cu vremea de afară!

Cocktailuri non-alcoolice, ideale de consumat vara

  1. Apă cu mentă și castravete – poate fi o combinație cam ciudată, însă o porție de apă rece cu câteva felii de castravete și o crenguță de mentă te va salva de zilele toride de vară, fiind o băutură delicioasă și răcoritoare.

Uite cum poți obține 8 porții din acest cocktail răcoritor: pune în 4 litri de apă o jumătate de castravete (din acela lung) feliat și o ceașcă de mentă măcinată. Pune compoziția la răcit! Desigur că dacă nu ți se pare suficient de intens, poți pune mai mult castravete sau mentă, după gust.

  1. Piure de pepene galben – pepenii galbeni sunt o sursă excelentă de vitamina C și alți nutrienți necesari organismului, iar varianta „piure” a acestora îți permite să te bucuri din plin de toate aceste beneficii.

Uite cum poți să-ți prepari propriul piure de pepene galben: se feliază un pepene galben sau un cantalup de dimensiune medie; se amestecă la blender până se obține o textură omogenă și se adaugă puțină apă pentru a mai subția compoziția, dacă simțiți nevoia. Pentru a vă bucura din plin de savoarea și efectul răcoros al acestei băuturi, puneți-o la rece înainte de a o consuma. Cu siguranță, un piure la fel de delicios și răcoros se obține și din pepenele roșu.

  1. Limonadă cu afine congelate – o combinație fresh de vară este și combinația dintre afine cu mentă.

Dacă vrei să încerci acest deliciu ideal pentru zilele toride de vară, uite de ce ai nevoie: 5-6 cești de afine congelate; 1 ceașcă de suc de lămâie, mentă, zahăr după gust. Într-un blender, amesteci toate ingredientele, în afară de crenguțele de mentă, plus 3 cești de gheață, până obții o compoziție omogenă. După, asezonezi cocktailul cu crenguțele de mentă.

  1. Cocktail cu ghimbir – gustul puțin picant al ghimbirului este ideal pentru zilele toride de vară. Uite cum să transformi ghimbirul în vedeta unui cocktail răcoros:

Ingrediente necesare: un sfert de ceașcă de ghimbir măcinat; jumătate de ceașcă de frunze de mentă mărunțite; sucul de la o lămâie verde; 6 cești de apă minerală. Puneți totul într-un blender și amestecați. Înainte de a consuma acest cocktail răcoros, lăsați-l să se răcească. Desigur, dacă simțiți nevoia de mai dulce, adăugați zahăr după gust.

 
Te-ar mai putea interesa: