4 Argumente științifice pentru care să dormi dezbrăcat

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
comments

4 Argumente științifice pentru care să dormi dezbrăcat

Procentul persoanelor cărora le place să doarmă dezbrăcate este semnificativ mai mic cu cel al persoanelor care dorm îmbrăcate. Și totuși, pe lângă faptul că dormitul nud se simte awesome, acesta are și numeroase beneficii pentru sănătate.

Iată câteva dintre acestea!

  1. Revigorarea metabolismului

Cercetătorii au descoperit că, atunci când oamenii au dormit într-o cameră rece, au produs dublu volum de grăsime brună – o grăsime sănătoasă stocată în gât, care arde calorii pentru a genera căldură corporală – în comparație cu situația când aceștia au dormit într-o cameră cu temperatură mai ridicată. Menținerea mai scăzută a temperaturii corpului, prin dormitul nud, ar putea produce același efect.

  1. Protejarea testiculelor

Dormitul cu lenjerie intimă crește șansele de a dezvolta o infecție în cel mai rău loc posibil, spune Brian Steixner, medic urologist. Se pare că în acest mod se păstrează căldura și umezeala, mediu care stimulează dezvoltarea bacteriilor. Bacteriile, la rândul lor, stimulează iritarea pielii și apariția infecțiilor. Așadar, alege să dormi nud, pentru zona curată, uscată și prin urmare mai sănătoasă.

  1. Menținerea sănătoasă a spermei

Scrotul tău are nevoie de temperatura moderată, pentru a optimiza producția de spermă. Această temperatură este de 35-36 de grade Celsius. Când testiculele sunt prea calde, calitatea spermei suferă, potrivit unui studiu finlandez care a testat materialul seminal al bărbaților care au folosit saune. Chiar și lenjeria de corp poate fi suficientă pentru a ridica temperatura deasupra nivelului optim, spune dr. Steixner. Astfel, de dragul moștenitorilor, ia în calcul dormitul nud! J

  1. Te apropii mai mult de propriul partener

Contactul piele la piele cu o altă persoană declanșează eliberarea hormonului oxitocină din creier, potrivit cercetătorilor suedezi. Această substanță chimică reduce stresul, stimulează conectarea cu partenerul tău și mărește apetitul sexual, spun oamenii de știință.
Te-ar mai putea interesa: