360.000 șomeri la 01 Ianuarie 2016?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

360.000 șomeri la 01 Ianuarie 2016?

Conferință de presă HORA (Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România) – Luni orele 12:00, se poate traduce în două idei:

1. De peste 20 de ani, România funcționează pe baza unor legi care au dus într-un sfarșit la cazul #Colectiv.

E timpul pentru schimbare!

2. Peste 60% dintre cluburile, restaurantele și hotelurile din ROMÂNIA, nu au avizul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU).

Dar, cele mai multe au depus cererea pentru obținerea avizului. Problema este că nu există suficient timp până la sfârșitul anului pentru ca fiecare dintre ei sa îl primească.

Peste 60% dintre cluburile, restaurantele si hotelurile din Romania nu au avizul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU). O recunosc chiar patronii care au anunţat că, dacă autorităţile insistă cu amenzile, de la 1 ianuarie nu o să mai avem, practic, unde să ieşim în oraş.

HORECA și nevoia sa de oxigen!

Preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România – HORA, Dragoş Petrescu, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că fixarea datei limită la 1 ianuarie 2016 pentru obţinerea acestuia va bloca total activitatea hotelurilor, restaurantelor şi barurilor.

Patronii vor ca autorităţile să le dea un răgat de şase luni pentru obţinerea avizului respectiv, fără a fi suspendată activitatea celor care l-au solicitat. Relatam, zilele trecute, ca in Centrul Vechi sunt multe baruri si pub-uri care s-au trezit cu amenzi desi solicitasera avizul ISU.

‘Organizaţia HORA recomandă ca toate unităţile de alimentaţie să se conformeze imediat la legislaţia privind siguranţa în spaţiile în care îşi desfăşoară activitatea. Cerem, în egală măsură, organismelor competente perfecţionarea responsabilă a normativului ISU, astfel încât el să fie actualizat conform cerinţelor şi necesităţilor actuale, care să-l facă aplicabil, punând pe primul loc siguranţa cetăţenilor’, a precizat Dragoş Petrescu.

‘Dorim să respectăm legea în totalitate. Dar înainte de asta trebuie să fim de acord cu ea pentru că nici cei din instituţiile statului nu cunosc legea. Personal cunosc angajaţi de la ISU care au rude, fraţi, membrii din familie care au restaurante şi care nu au avizul ISU. Dorim să intrăm în discuţii directe cu aceste instituţii abilitate astfel încât să găsim cele mai bune soluţii fără să fim acuzaţi de rea-credinţă. Cerem să avem un interval de maxim şase luni să ne punem la punct, dar asta nu înseamnă că nu trebuie schimbată şi legea’, a afirmat Mohammad Murad, preşedinte al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

FPTR afirmă că peste 80% dintre hotelurile din România sunt sigure din punct de vedere al normelor ISU. Și asta nu pentru că toate au avizul ISU. Ci pentru că în această ramură a industriei, normele proprii sunt mai serioase chiar decât cele impuse în acest moment de ISU.

Patronii subliniază că dacă statul va insista cu măsurile de forţă, se vor pierde sute de mii de locuri de muncă. În industria ospitalităţii lucrează, la nivel naţional, conform datelor HORA, aproximativ 25.000 de de societăţi (hoteluri, baruri, restaurante, cluburi) care au un total de 600.000 de angajaţi.

,,Avem nevoie ca statul să fie şi consultantul mediului de afaceri. În toate actele normative există termenul de îndrumare şi control. În România nu se face îndrumare. Se face direct controlul şi ne îndrumă direct către puşcărie.

Este nevoie de un mediu de afaceri curat. Noi cerem doar normalitate’, a mai spus Murad.