3 secrete ca sa-ti para berea si mai buna

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

3 secrete ca sa-ti para berea si mai buna

Din pacate, suntem atat de ocupati incat nu mai avem timp nici macar sa ne bucuram de gustul produselor pe care le consumam. Le trecem prin existenta noastra ca pe niste simple resurse care ne ajuta sa traim. Nu ne bucuram de nimic si, ce este cu adevarat mai grav, este faptul ca nici nu stim de ce anume ar trebui sa ne bucuram.

Ei bine, pentru ca m-am saturat sa-mi tratez existenta ca pe cea a unui robotel, m-am gandit ca ar fi potrivit sa vorbim astazi despre cum sa ne bucuram de berea pe care o consumam. Am ales berea pentru ca este bautura clasica a verii si, in acelasi timp, este bautura careia ii dam cea mai putina importanta. O bem ca pe apa, si ne
asteptam ca ea sa se poarte bine cu noi si sa nu ne dea dureri de cap dupa.

Stiai ca berea trebuie tratata asemenea vinului ca sa-ti daruiasca toata savoarea ei?

1. Priveste-o

Ai turnat-o in pahar si abia astepti sa o dai pe gat. Total gresit… Asa ceva nu se face daca vrei sa te bucuri de toata puterea ei. Toarn-o in pahar si las-o sa se potoleasca, sa se aseze si priveste-o… Bucura-te de limpezimea ei, asta daca vorbim de o bere pils. Daca ai in fata una nefiltrata te vei bucura de spectacolul oferit de cateva particule ramase din timpul fermentatiei.

2. Agit-o ca sa-i simti aroma

Asa cum spuneam si mai devreme, asemenea vinului, berea trebuie tratata intr-un fel ca sa se lase descoperita. Agit-o putin, creeaza un mic vartej in pahar si abia apoi gust-o… O sa vezi ca aroma va fi cu totul si cu totul alta, decat atunci cand ai baut jumatate de litru in 5 minute.

3. Mirosul… esential

Dupa ce ai savurat-o la prima strigare, mergi mai departe si adulmec-o cu ajutorul mirosului. Trage adanc in piept ca sa-i simti mirosul pana in maduva oaselor, astfel toate papilele tale gustative vor fi pregatite pentru marea intalnire.

Daca la inceputul acestui experiment ti se va parea ca este in zadar, cu timpul o sa capeti abilitatea de a deosebi tipurile de bere pe care le consumi.