3 retete culinare absolut bizare

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

3 retete culinare absolut bizare

Oricat de traditionalisti am fi si oricat de mult ne-ar placea sarmalele cu sunca afumata si ciorba de burta, nu cred ca exista om care sa nu se arate interesat sau sa nu aiba curiozitati vizavi de alte feluri de mancare, uneori chiar bizare pentru gustul nostru. Stiu sigur ca nu ti-ai inchipuit vreodata ca ai putea sa consumi bere gelatioasa, supa de branza sau peste aproape letal pentru om. Da, acestea sunt cele 3 retete bizaro-periculoase despre care o sa discutam astazi.

Ia sa vedem ce este berea gelatinoasa

Berea gelatinoasa sau berea care se mananca pe paine este un produs traditional din Danemarca. Este un produs de succes atat in tara de origine, dar si in Germania si Marea Britanie. Berea gelatinoasa se poate consuma, simpla, pe paine, sau in combinatie cu fructe sau branza. Da, sigur, recunosc ca este un fel de… mancare atipic, dar sa nu uitam ca exista si altfel de feluri de bere, nu numai cele reci, spumoase si amare. Exista si berea fierbinte, un produs
specific in Irlanda, acesta fiind, de altfel si un simbol al bucatariei din aceasta tara.

Oare ce gust o avea supa de branza?

Nu stiu, dar hai sa vedem ce spun nemtii pentru ca este o reteta traditionala din Germania. Din ce este pregatita. Ei bine, exista o combinatie de branza topita in apa, cu ciuperci si un amestec de legume, care mai de care mai aromate si mai sanatoase. In Anglia, aceasta supa se prepara si cu bere, ca tot vorbeam mai sus despre acest preparat. Daca iti doresti sa o servesti poti merge intr-un restaurant cu specific englezesc in perioada sarbatorilor de iarna, atunci fiind impuse de traditie astfel de preparate.

Fugu otravitor

Daca esti adeptul sporturilor periculoase sau a ruletei rusesti, poti incerca fara retineri Fugu, o reteta periculoasa pe care o gasesti in restaurantele traditional japoneze. Un preparat foarte cautat in tara de origine, consumarea preparatului numit Fugu impune, in prealabil, semnarea unui contract  prin care clientul isi asuma raspunderea pentru consumarea platoului extravagant. Ingredientul principal al acestui preparat este carnea unui peste originar din Oceanul Pacific, peste ale carui organe interne contin o doza de toxine letala pentru om.

Ei, ia sa auzim, care dintre voi ati pune in aplicare una dintre aceste retete culinare bizare.
Te-ar mai putea interesa: