3-9 Iulie: Bucharest Jazz Festival 2017. Iată mult așteptatele evenimente!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

3-9 Iulie: Bucharest Jazz Festival 2017. Iată mult așteptatele evenimente!

Începând de azi și până duminică, Bucureștiul găzduiește cea de-a șasea ediție a evenimentului Bucharest Jazz Festival.

Desfășurat anual, Bucharest Jazz Festival este un eveniment de primă clasă, ce intenționează să devină cel mai important eveniment de jazz al capitalei, complet integrat în contextul național și cel european. Prin plasarea unui accent puternic pe sprijinirea scenei locale, Bucharest Jazz Festival este, în același timp, o punte între jazzul autohton și cel de talie mondială și o platformă pentru explorarea celor mai noi direcții din jazzul contemporan.

Odată cu ediția din acest an, pe bucureșteni, dar și pe turiști îi așteaptă șapte zile de concerte și evenimente cu acces liber. Bucharest Jazz Festival este organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB, ediția din acest an, aducând în capitală nume consacrate ale jazzului internațional, tinere talente, jurnaliști, teoreticieni, muzicieni și specialiști în jazz pentru concertele live din Piața George Enescu și evenimentele conexe de la ARCUB.

Cele mai importante evenimente din cadrul Bucharest Jazz Festival 2017

Festivalul începe pe 3 iulie, debutând cu o expoziție de fotografie – Jazzonance – care aparține artistului Sánta István Csaba.

Conform Mihaelei Păun, director ARCUB – Centrul Cultural al Bucureștiului, cea mai importantă și mult așteptată perioadă din cadrul evenimentului Bucharest Jazz Festival este intervalul 5-9 iulie, când, în Piața George Enescu vor avea loc o mulțime de concerte. Cele mai așteptate momente includ concertul muzicianului Stanley Jordan, nominalizat de patru ori la premiile Grammy, cu doi artiști de excepție ai jazzului european, bateristul Gábor Dörnyei și Kornél Horváth, votat în 2016 cel mai bun percuționist din lume.

Ediția 6 prezintă colaborarea fără precedent dintre Branford Marsalis Quartet și Kurt Elling, deținători de premii Grammy, și concertul influentei percuționiste și compozitoare Marilyn Mazur, distinsă cu Jazzpar Prize. Nu în ultimul rând, ediția din acest an aduce un tribut stilurilor originale ale jazzului din secolul XXI cu o demonstrație de world music experimental în interpretarea percuționistului Joca Perpignan, din al cărui grup face parte pianistul Alon Yavnai, deținător a două premii Grammy.

Programul complet al Bucharest Jazz Festival poate fi descoperit mai jos:

Luni 3 Iulie

Evenimente Conexe @ ARCUB – Hanul Gabroveni

Deschiderea Bucharest Jazz Festival #6

  • Vernisajul expoziției de fotografie Jazzonance de Sánta István Csaba