3-4 Iunie: La pas pe Calea Victoriei

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

3-4 Iunie: La pas pe Calea Victoriei

Weekendul acesta se desfășoară cea de-a doua ediție a evenimentului La pas pe Calea Victoriei, motiv pentru care segmentul de la intrarea dinspre Piața Victoriei, până la intersecția cu strada George Enescu, devine zonă pietonală. Evenimentul este organizat de Primăria Capitalei prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București.

Hai și tu să rescriem povestea uneia dintre cele mai emblematice artere ale Capitalei. O stradă elegantă și plină de tradiție, cu un trecut măiestuos, care, însă, va fi ancorată în prezent prin activitățile și manifestările stradale de sărbătoare, toate cu intrare gratuită!

Așadar, dacă în minivacanța ce urmează, rămâi în București, La pas pe Calea Victoriei este eveniment altfel, o alternativă diferită de petrecere a timpului liber. Uite activitățile care se vor desfășura cu această ocazie!

Activități desfășurate în cadrul evenimentului La pas pe Calea Victoriei

  • Activități stradale și manifestări artistice

Artiști stradali, mimi, arlechini, animatori pe picioroange, păpuși uriașe, muzicieni, portretiști și caricaturiști, dar și o serie de manifestări artistice menite să însuflețească centrul orașului, precum lansări cu baloane de săpun, studiouri foto mobile, concerte ale unor grupuri vocale și instrumentale și multe altele întâmpină vizitatorii în acest weekend pe Calea Victoriei.

Noutatea acestei ediții vine spre încântarea celor mici, prin jocurile copilăriei de altădată! Calea Victoriei va deveni un imens teren de joacă, dedicat celebrării Zilei Copilului, unde vor fi organizate echipe pentru participarea la campionate de Șotronul, Elasticul, 1,2,3 la perete stai!, Mațele încurcate, Coarda, Șarpele, 7 pietre, X și O. Pentru că joaca nu este doar pentru cei mici, tinerii și adulții sunt invitați să participe la un joc interactiv de cultură generală, intitulat „În căutarea comorilor de pe Calea Victoriei”.

  • Ateliere de creație și spectacole de teatru

Nu vor lipsi din această ediție atelierele de creație, precum „Atelierul de tobe”, „Atelierul muzical și cântecele copilăriei”, „Atelier de realizat mașinuțe din lemn”, „Atelier de realizat păpuși din material textil”, „Atelier de hârtie”, „Copacul cu dorințe” și colțul de picturi pe față.

Pe tot parcursul traseului, spectacole de teatru îi vor anima pe copii, toate având intrare gratuită: „Frumoasa și Bestia”, „Mica Sirenă”, „Cartierul poveștilor” – prezentat de Teatrul „Ion Creangă”, „Capra cu trei iezi” și „Motanul Încălțat” – prezentate de Teatrul „Țăndărică”.

  • Expoziția „La pas pe Calea Victoriei” și standuri cu produse și accesorii

În cadrul evenimentului, pe tot parcursul segmentului pietonal, din Piața Victoriei până la intersecția cu strada George Enescu, veți putea admira expoziția de panouri „La pas pe Calea Victoriei”, care va aduce în prim-plan istoria și parfumul Bucureștiului de altădată, spre încântarea admiratorilor perioadei numite „La Belle Epoque”.

Pietonii vor fi întâmpinați și cu tonete cu produse handmade, accesorii, ceramică, icoane, porturi populare, fotografii cu Bucureștiul de altădată, miniaturi pictate, obiecte din piele, aranjamente florale, dar și preparate diverse, dulciuri, plăcinte, sandwich-uri, produse apicole, cafea, limonadă, fresh-uri și multe altele.

Program eveniment

Pentru un început de vară ca la carte, haideți la o plimbare la pas, pe strada care străbate inima Bucureștiului. Programul de desfășurare a evenimentelor aferente este 10:00-21:00.