24-28 Mai: Bookfest 2017 la Romexpo

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

24-28 Mai: Bookfest 2017 la Romexpo

Bookfest este deja un eveniment cu tradiție în România, adresându-se tuturor iubitorilor de carte și consumatorilor de cultură în general. Hai și tu la cea de- a XII-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest, care se desfășoară în perioada 24-28 mai, la pavilioanele C1, C2, C4 și C5 de la Romexpo.

Invitatul de onoare al acestei ediții Bookfest va fi Suedia. Sub umbrela sloganului „Sweden: Creating Stories”, 9 oaspeți suedezi de primă talie vor sosi la Bookfest: scriitori, ilustratori, editori și manageri culturali.

Privind evenimentele din programul țării invitate, acestea sunt numeroase, însumând un total de 20.  Accentul acestora cade în special pe educație și literatură pentru copii, egalitatea de gen, incluziunea socială și promovarea diversității.

Invitatul de o onoare al ediției a fost primit așa cum se cuvine, Excelența Sa, Anneli Lindahl Kenny, Ambasadorul Suediei în România adresând câteva cuvinte în acest sens: „Suntem foarte bucuroși că Suedia este invitat de onoare în acest an la Bookfest!  Le vom oferi românilor de toate vârstele gustul literaturii și societății suedeze în cadrul a 20 de evenimente interactive și informative pe care le organizăm”.

Pe lângă evenimentele din programul Suediei, vizitatorii vor putea să participe la mai bine de 350 de evenimente ce includ lansări, dezbateri, colocvii, dar și numeroase proiecții cinematografice și evenimente interactive.

De ce să vii la Bookfest 2017

Peste un milion de cărți vor fi la Bookfest începând de mâine și până pe 28 mai, cu câteva mii de titluri noi și reduceri de până la 80% din prețul de copertă.

Cei mai importanți autori și personalități publice îi vor întâmpina pe vizitatorii celui mai important salon de carte din România. Astfel, vizitatorii Bookfest vor putea lua autografe de la unii dintre cei mai cunoscuți și apreciați scriitori și eseiști: Mircea Cărtărescu, Andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu, Gabriela Adameșteanu, Lucian Dan Teodorovici, Florin Iaru, Nicolae Breban, Radu Paraschivescu, Nicolae Manolescu, Cornel Ungureanu, Mircea Mihăieș și mulți alții.

Copiii sunt răsfățații ediției Bookfest de anul acesta, editurile participante pregătindu-le numeroase surprize, concursuri, ateliere științifice, desene pe asfalt sau piese de teatru.

Ambasadorii Suediei, Israelului și Statelor Unite, consilierul prezidențial pentru Cultură precum și procurorul general al României vin la Bookfest chiar din prima zi. Aceștia vor fi prezenți la ceremonia de deschidere care începe cu ora 12:00, la intrarea în Pavilionul C1.

Programul de vizitare va fi următorul:

  • miercuri, 24 mai: 10:00 – 20:00;
  • joi, 25 mai: 10:00 – 20:00;
  • vineri, 26 mai: 10:00 – 21:00;
  • sâmbătă, 27 mai: 10:00 – 21:00;
  • duminică, 28 mai: 10:00 – 20:00.