23-25 Iunie: Festivalul IEI – IEsc – în Parcul Circului

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

23-25 Iunie: Festivalul IEI – IEsc – în Parcul Circului

În perioada 23-25 iunie, Primăria Capitalei și creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București ne invită la cea de-a treia ediția a Festivalului IEI – Iesc – din Parcul Circului.

Organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Iei (anual pe data de 24 iunie), evenimentul prezintă publicului o serie de manifestări artistice care îmbină latura tradițională cu cea modernă: trei seri de concerte, expoziții de ii și accesorii, studiouri foto profesionale, proiecție de film românesc, însoțită de o discuție cu personalități din industria cinematografică românească, ateliere de creație și o zonă de food și relaxare.

IEsc – urban, contemporan, românesc este un  eveniment care celebrează IA, un brand de țară ce reprezintă o permanentă sursă de inspirație și care aduce în atenție folclorul reinterpretat, prin integrarea elementelor tradiționale în contemporan.

Ce vom găsi la cea de-a 3-a ediție a Festivalului IEI – Iesc

În prima seară a evenimentului, cei care trec pragul festivalului vor putea viziona proiecția filmului românesc „Două Lozuri”, în regia lui Paul Negoescu, cu Dragoş Bucur, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol, la  începutul căreia cei prezenți vor putea asista la o dezbatere alături de un critic de film și invitații săi.

Muzica tradițională reinterpretată se va auzi pe scena festivalului în toate cele trei zile,  în cadrul unor concerte speciale, oferite de Maria Răducanu, Robin and the Backstabbers, Mara, Argatu’, romaN și Moș Martin, Gojira & Planet H, Danaga și K-LU.

Atelierele dedicate învățării meșteșugurilor românești și a tehnicilor transmise din generație în generație vor împărtăși curioșilor câte ceva din tainele țesutului, pirogravurii pe lemn, cusutului motivelor tradiționale sau picturii pe textil, oferind posibilitatea creării unor accesorii tradiționale prin tehnica împletirii.

Activitățile din cadrul festivalului sunt pentru toate vârstele, astfel că nici copiii nu sunt uitați. Pe timp de zi, aceștia vor planta flori ce amintesc de grădina bunicilor, colorate și vesele, în recipiente ecofriendly (buturugi, conuri de înghețată, borcănașe reciclate), asortate cu pietre, sfoară și scoarță de copac.

Seara este dedicată adulților care iubesc folclorul și care sunt mândri de IA românească. Aceștia își pot testa creativitatea prin realizarea unor aranjamente din flori, bazate pe desene ce integrează motive tradiționale românești din zonele importante ale țării.

După cum se observă, evenimentul celebrează IA românească, propunând și stimulând integrarea simbolurilor tradiționale românești în cultura modernă.
Te-ar mai putea interesa: