22-26 Noiembrie: Târgul Gaudeamus 2017 la Romexpo

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
comments

22-26 Noiembrie: Târgul Gaudeamus 2017 la Romexpo

Dragi devoratori de evenimente culturale, săptămâna aceasta debutează Târgul de carte Gaudeamus. Ediţia cu numărul 24 a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură, va avea loc în perioada 22 – 26 noiembrie ac., în Pavilionul Central Romexpo. Evenimentul este organizat de Radio România.

Invitatul de onoare al ediţiei cu numărul 24 este UNIUNEA EUROPEANĂ, prezentă la târg cu un stand generos şi cu un program de evenimente bogat şi variat, adresat deopotrivă profesioniştilor din industria de editare şi publicului larg, de toate vârstele.

Preşedintele de onoare al Târgului GAUDEAMUS 2017 va fi binecunoscutul dramaturg şi jurnalist Matei Vişniec.

Standul Uniunii Europene la GAUDEAMUS 2017

Standul Uniunii Europene la GAUDEAMUS 2017 vă invită „Acasă, în Europa”, şi vă provoacă să vă aplecaţi asupra ideii de echilibru între muncă şi viaţă personală.

Prezenţa Europei la Gaudeamus marchează mai multe momente aniversare: 60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma, 30 de ani de la lansarea programului Erasmus şi 10 ani de la aderarea României.

Seria de ateliere şi dezbateri va atinge subiecte variate: întâlniri cu autori români premiaţi în Europa, lansare de carte, arta de a atinge echilibrul între muncă şi viaţă privată, care sunt meseriile cărţii, ce înseamnă şi cum se exersează scrierea creativă, 2018 – Anul european al patrimoniului cultural, programul Erasmus şi voluntariatul, Planul de investiţii al Uniunii Europene şi importanţa unei alimentaţii sănătoase şi variate.

Copiii vor avea un loc doar al lor, unde se vor întâlni cu Micul Prinţ şi vor avea prilejul să cunoască Europa prin intermediul jocului şi al imaginaţiei. Trei expoziţii vor sta la dispoziţia publicului: „Cărţile memoriei” – o expoziţie dedicată păstrării cunoaşterii şi a memoriei prin cărţi din teracotă şi porţelan, “Moştenirea Tratatelor de la Roma pentru Europa de astăzi” –  evoluţia Uniunii Europene din 1957 până astăzi şi “Micul Prinţ” – o expoziţie de traduceri, în peste 30 de limbi, a unei cărţi-simbol pentru copii mai mari şi mai mici.

Gaudeamus – cel mai important eveniment cultural de tip expoziţional din România

Organizat de Radio România – singurul post de radio din lume care şi-a asumat acest rol – Târgul Internaţional GAUDEAMUS – Carte de învăţătură este de foarte mulţi ani un reper, atât pentru specialiştii din branşă cât şi pentru publicul larg. Cel mai important şi mai longeviv eveniment expoziţional dedicat cărţii, din România, are un loc bine definit în calendarul cultural şi în conştiinţa publicului, dovadă stând cei peste 100.000 de vizitatori care îi trec pragul în fiecare an.

Târgul se desfăşoară anual în Pavilionul Central Romexpo, reunind, într-un spaţiu expoziţional de 14.000 mp, oferta a peste 300 de edituri româneşti şi străine, tipografii, instituţii de învăţământ, centre şi institute culturale, instituţii mass-media, agenţii de difuzare de carte, firme multimedia, agenţii literare, organizaţii non-guvernamentale cu profil cultural şi educaţional, asociaţii profesionale, librării, biblioteci etc.

Acces și Program Gaudeamus 2017

Programul de vizitare a târgului este zilnic între orele 10.00 şi 20.00.

Accesul general al vizitatorilor în incinta târgului va fi permis pe baza biletelor de intrare, în valoare de 5 lei, şi a abonamentelor (valabile pentru întreaga perioadă a târgului, în valoare de 10 lei);

*Copiii cu vârste sub 7 ani, elevii, studenţii, cadrele didactice, pensionarii, membrii uniunilor de scriitori şi jurnaliştii au intrarea liberă, pe baza documentelor specifice vizate la zi (carnet de elev/student, legitimaţie de membru/serviciu, talon de pensie).

Programul detaliat al evenimentului este disponibil AICI!

 
Te-ar mai putea interesa: