20-23 aprilie: Ediția a III-a a Festivalului Luminii Spotlight 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (91 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
comments

20-23 aprilie: Ediția a III-a a Festivalului Luminii Spotlight 2017

Bucureștenii o țin într-o continuă sărbătoare. Imediat după Paște, mai exact în perioada 20-23 Aprilie, se desfășoară cea de-a III-a ediție a Festivalului Internațional al Luminii – Spotlight 2017.

Ce este Spotlight 2017

Festivalul Internațional al Luminii – Spotlight este un eveniment organizat la inițiativa Primăriei Municipiului București prin ARCUB.

În cadrul acestei ediții își vor arăta talentul cele 9 țări participante – România, Germania, Ungaria, Slovacia, Finlanda, Cehia, Polonia, Franța și Austria – urmând ca în cele 4 zile de festival să se desfășoare video mapping-uri pe clădiri emblematice din București. 7000 mp de expoziție în aer liber și 22 de instalații de artă contribuie la grandoarea Spotlight 2017.

Unde debutează Spotlight 2017

Festivalul Internațional al Luminii ce reinterpretează peisajul urban bucureștean prin intermediul artei digitale și multimedia, debutează joi, 20 aprilie, în Piața George Enescu, la ora 20:30 cu Phoenix Fire Dancers – un spectacol de lumină al companiei austriece Phoenix.

Ce vei găsi la Spotlight 2017

Spotlight 2016

Ediția din acest an a festivalului aduce curioșilor o mulțime de noutăți. Art Safari este prezent la Festivalul Internațional al Luminii de la București cu reproduceri după Ștefan Luchian, ce vor putea fi admirate pe  clădirea Grand Hôtel du Boulevard. O altă premieră o reprezintă cei de la MotionLab, nominalizați anul trecut în competiția celui mai mare festival al luminii din lume, The Circle of Light Festival.

Mobius Gallery va expune o instalație de artă în Piața Națiunile Unite, iar muzicianul și artistul vizual Tom Brânduș este inclus în festival cu două instalații multimedia, create de Sylenz Media.

Portofoliul celei de-a treia ediții Spotlight este completat de artiști din Germania, Ungaria, Slovacia, Finlanda, Cehia, Polonia, Franța și Austria.  Printre artiștii români prezenți în festival se numără Mindscape și Les Ateliers Nomad.

Spotlight 2016 (2)

Nu lipsește deja celebrul video mapping pe Cercul Militar, un hotspot al primelor două ediții de festival. Spotlight schimbă complet, și în acest an, fațada Hotelului Novotel, iar clădirea Loteriei Naționale de pe Calea Victoriei este pentru prima dată pusă în valoare printr-un video mapping tematic. De la Biblioteca Centrală Universitară, la Muzeul Național de Artă al României sau Palatul Telefoanelor, peste opt clădiri emblematice din București sunt puse într-o nouă lumină, iar instalațiile de artă premiate la festivalurile de profil din lume sunt completate cu proiecte prezentate în premieră, flashmob-uri și seturi DJ.

Partenerii internaționali Spotlight 2017, Festivalul Internațional al Luminii din Berlin și Signal Festival din Praga, vor fi prezenți în festival cu instalații și proiecții din Austria, Slovacia, Finlanda și Germania.

Deși abia la cea de-a 3-a ediție, Festivalul Internațional al Luminii – Spotlight este un eveniment apreciat printre bucureșteni, totodată acesta stârnind și interesul și curiozitatea turiștilor străini. Astfel se face că ediția trecută a strârnit interesul a peste 200.000 de participanți. Spectacolul a fost pur și simplu savuros, iar dacă vrei să vezi o mostră din acesta, intră cu încredere AICI.

P.S.: Abia așteptăm să vedem jocurile de lumină din acest an și modul în care participanții la festival vor reuși să ne lase din nou cu gura căscată.

Iată și câteva fotografii de la ediția de anul trecut: