15-17 septembrie: Zilele Bucureștiului. Capitala e împânzită de voie bună. Vezi programul evenimentelor!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

15-17 septembrie: Zilele Bucureștiului. Capitala e împânzită de voie bună. Vezi programul evenimentelor!

În acest weekend, suntem invitați cu mic cu mare să participăm la Zilele Bucureștiului. Capitala împlinește 558 de ani de la prima atestare istorică, ocazie cu care vom sărbători 3 zile, cu o varietate de evenimente pentru toate gusturile.

Startul evenimentelor aniversare este dat vineri seara, cu un concert de mare clasă. Astfel, Primăria Capitalei prin ARCUB organizează în cadrul evenimentului aniversar Zilele Bucureștiului cel mai mare concert de muzică clasică, susținut de superstarul internațional soprana Angela Gheorghiu, pe 15 septembrie (vineri), de la ora 20:30, în Piața Constituției. Angela Gheorghiu superstar internațional, cea mai fascinantă și talentată artistă de operă a timpurilor noastre, concertează la București sub bagheta maestrului Eugene Kohn, alături de Filarmonica George Enescu și tenorul Teodor Ilincăi.

Formatul de spectacol propus este unul inedit, în care întreaga scenă este acoperită în totalitate de proiecții video creează iluzia unui adevărat film 3D. Concertul are un concept inovator, celebrele piese muzicale fiind sincronizate perfect cu proiecții de video mapping special gândite pentru acest show, artiștii fiind armonizați, pe tot parcursul concertului, de un decor virtual tridimensional.

Zilele Bucureștiului continuă în weekendul 16 – 17 septembrie cu spectacole de videomapping și concerte pop-rock în Piața Constituției.

Astfel, sâmbătă, pe 16 septembrie 2017, în Piața Constituției, are loc cea de-a patra ediție a concursului internațional de 3D video mapping – iMapp Bucharest 2017. Acesta ne oferă o explozie de imagini 3D complexe, construite în jurul temei „Above and Beyond”, care vor personaliza și vor reinterpreta fațada Casei Poporului, printr-un spectacol de sunet, lumină și culoare, „relieful” acesteia devenind o adevărată iluzie optică. Nu va lipsi nici elementul muzical, astfel că seara va debuta pe ritmurile unor artiști locali și internaționali îndrăgiți de public: Paul Damixie, Moonlight Breakfast și renumita orchestră Pink Martini, alături de solista Storm Large.

Tot în Piața Constituției, duminică, pe 17 septembrie 2017, se anunță un concert maraton, începând cu ora 18:00. Pe scenă vor urca artiști îndrăgiți de publicul bucureștean, care vor întreține atmosfera de sărbătoare: Irina Rimes, The Motans, Trupa Vunk, Holograf, Voltaj și Delia & Band!

Tot în acest weekend, o mulțime de evenimente desfășurate cu ocazia Zilelor Bucureștiului sunt disponibile și la Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia. Aici vor avea loc piese de teatru, spectacole pentru copii și concerte de muzică românească veche.

De asemenea, tânăra artistă de origine română, Alexandra Nechita, expune în premieră la București, sculpturile sale.

Să nu-i uităm nici pe cei mici! Aceștia sunt așteptați în Parcul Cișmigiu, unde se va desfășura Festivalul Kids City. Acesta începe vineri, 15 septembrie, la ora 17:00, iar în zilele de sâmbătă și duminică programul de desfășurare a activităților este 10:00-22:00.

Accesul la toate evenimentele din cadrul Zilelor Bucureştiului 2017 este liber.