Weekendul acesta: Festivalul mucenicilor în Parcul Național

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Weekendul acesta: Festivalul mucenicilor în Parcul Național

Weekendul acesta, în Parcul Național se desfășoară Festivalul mucenicilor! Peste 20.000 de mucenici moldovenești și peste 5.000 de porții de mucenici muntenești fierți într-un ceaun uriaș vă îmbie simțurile.

Special pentru această ediție a târgului gospodinele vor realiza cel mai lung lanț de mucenici văzut vreodată, ce va lăsa cu gura căscata toți vizitatorii care vor trece pragul festivalului. Gospodine iscusite din Muntenia vor fierbe dis de dimineață 5000 de porții de mucenici muntenești, într-un ceaun uriaș, menit să atragă cu aromele sale nemaipomenite toți pofticioșii bucureșteni și nu numai. Pentru rețetă se vor folosi nu mai puțin de 50 kg de făină, 3 kg de nucă, 10 kg de miere și tot atâtea de zahăr, 20 de kg de lămâi și 2 kg de scorțișoară.

Alți 20.000 de mucenici moldovenești vor fi copți într-un cuptor cu bandă, pentru care gospodinele vor încropi sute de kg de făină, zahăr, zeci de litri de ulei și sute de litri de lapte,25 de kg de unt, sute de ouă și nu mai puțin de 200 kg miez de nucă, 80 kg de miere și 5 kg de lămâi.

Pentru că tradițiile se păstrează cu sfințenie în rândul românilor, gospodinele vor turna zeci de mii de paharele de vin, așa cum cere și obiceiul de a bea 40 de pahare de vin sau palincă, după priceperea fiecăruia.

Special pentru aceste zile, moldovence pricepute, muntence iscusite, dogrogence gospodine, maramureșence mândre vin să se întreacă în muncă și migală, chiar sub ochii oaspeților, pentru a bate recordul în maestrie, tradiții și gusturi care mai de care mai bune!

Mucenici în chip de om cu dimensiuni reale, mucenici copți și tăvăliți prin miere și miez de nucă, mucenici fierți și aromatizați cu scorțișoară, lămâie și multă dibăcie și migală, mucenici în toate formele și pentru toate gusturile vor fi pregătiți la TÂRGUL MUCENICILOR din PARCUL NAȚIONAL, bineînțeles acompaniați de tradiționalele 40 de păhărele de vin, așa cum cere tradiția.

La un așa festin nu vor putea lipsi plăcintele alese, cozonaci și poale-n brâu, dulciuri și dulcețuri, brânzeturi și afumături, jamboane, mușchiuleți, toate preparate proaspete și fragede special aduse pentru a ne înfrupta din ele, pastramă care va sfârâi pe grătare, cârnații, micii, costițe, ciolane și multe alte cărnuri aromate, stropite din belșug cu vin și țuică fiartă și cu licori angelice din struguri, prune, caise, piersici, vișine și pere.

Așadar, dacă vrei să te bucuri de zilele călduțe de primăvară, dar și de bucate tradiționale de sezon, fă o plimbare în Parcul Național! Mai multe detalii sunt disponibile AICI.
Te-ar mai putea interesa: