Nou în Centrul Vechi: Joben Bistro București

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 votes, average: 4.00 out of 5)
Loading...
comments

Nou în Centrul Vechi: Joben Bistro București

Venim cu vești super bune în materie de localuri numai bune s-o arzi aiurea sau nu, cu persoanele dragi ție: Joben Bistro București și-a deschis oficial porțile chiar în inima orașului, în Centrul Vechi al Bucureștiului.

Cu un design steampunk, Joben Bistro București este al doilea local de acest gen din Centrul Vechi, după Distrikt 42.

Totuși, Joben Bistro este primul care a introdus conceptul steampunk în România, cu un prim local deschis la Cluj, fiind considerat unul dintre cele mai cool baruri din lume.

Joben Bistro Bucuresti 2

Cu ce ne surprinde Joben Bistro București

Prin diversitatea serviciilor oferite, localul este ideal pentru o mulțime de ocazii. Acesta ne întâmpină cu o varietate de preparate din bucătăria internațională, o gamă largă de băuturi, fiind de asemenea kids friendly.

Design-ul absolut spectaculos ne introduce într-un univers de inspirație Jules Verne, astfel că, odată ce ai pășit aici, vei avea impresia că pur și simplu ai cucerit timpul. Dacă te vei uita cu atenție, vei descoperi diverse lucruri: că barul este sub formă de locomotivă sau că mica încăpere din capătul primului nivel al localului este o mică gară. Sau îl vei descoperi pe însuși Jules Verne. În mijlocul încăperii suspendată din tavan este o trăsură legată de un “balon cu aer cald” și care în partea din față are o mitralieră cu multe țevi, ce ne aduce aminte de filmul Wild Wild West cu Will Smith. Este evident că aceasta constituie piesa de rezistență a localului și nici nu se putea altfel, trăsura fiind suspendată de tavanul etajului superior și angrenată de un motor care o învârte, astfel încât să o puteți studia din toate unghiurile.

Pe lângă detaliile de natură steampunk, Joben Bistro București este acel loc în care barmanii devin magicieni, iar bucătarii aștern povești creative și autentice în fiecare farfurie.

Joben Bistro București 3

Conceptul care stă la baza Joben Bistro București

Proprietarii au gândit Inițial bistroul în maniera industrial design, însă obiectele aparent insignifiante, abandonate (junk), au alimentat cu adevărat designul ce definește acest spațiu.

Ludicul a pus stăpânire pe imaginația creatorilor, ducând la o joacă de-a dreptul, cu obiectele, texturile și mai ales cu lumina ambientală. Astfel, încet, dar sigur, direcția a fost cea a steampunk-ului, stilul care și-a pus amprenta asupra acestui loc, însuflețindu-l, făcând posibilă întoarcerea în timpuri fantastice.

Și că tot vorbim de proprietari, să-i dăm Cezarului ce e al Cezarului – Norbert “inventatorul” localului de la Cluj s-a aliat pentru acest proiect cu Razvan și Nick nimeni alții decât proprietarii The Vintage Club.

Ce este steampunk-ul?

„Steampunk-ul este un subgen al științifico-fantasticului și ficțiunii speculative, care a devenit proeminent în anii 80-90 ai secolului trecut. Lucrările încadrate în acest subgen, modelează o lume imaginară care și-a însușit cu desăvârșire utilizarea mașinilor cu abur. Termenul este asociat cu cyberpunk, și adesea linia subiectului prezintă o istorie alternativă. Stilistic subgenul este plasat în epoca victoriană engleză, dominat de numeroase invenții asemănătoare cu cele descrise în romanele lui H. G. Wells și Jules Verne.”

Joben Bistro Bucuresti 4

Cum a fost experiența noastră în acest local?

Am promis că nu spunem nimic și ne-am ținut de cuvânt timp de 8 luni de zile (atât cât a durat amenajarea). Evident că în prima zi în care minunatul local și-a deschis porțile (săptămâna trecută) chiar dacă numai de probă sau soft opening cum se mai numește, trebuia să mergem la fața locului să vedem cum stau lucrurile. Cum am intrat acolo, primul gând pe care l-am avut a fost că, într-adevăr, Joben Bistro București este „ieșit din tipare”. Este genul de local care va avea viață lungă în Centrul Vechi și totodată va duce faima locului, întocmai ca fratele sau mai mare de la Cluj.

Mai mult decât atât, designul de tip steampunk te face să crezi că parcă ai fi într-o capsulă a timpului. Chelnerii sunt super friendly și atenți, iar costumația lor e de-a dreptul inedită: pălării de magician, șorțuri care par de piele și ochelari de-a dreptul simpatici.

Localul este super încăpător, are 800 mp, și este dispus pe două etaje. Despre mâncare încă nu vă putem spune mare lucru, bucătăria s-a deschis abia ieri și nu am apucat să încercăm nimic. Încă un motiv să-i călcăm din nou pragul săptămâna asta ;).

A, și să nu uităm. Cum suntem siguri că vei dori să-i treci pragul zilele astea, îți recomandăm să ai cash pregătit va mai dura ceva pâncă când va fi disponibilă și plata cu cardul.

Localizare Joben Bistro București

Dacă vrei să pătrunzi în universul anterior descris, hai în Centrul Vechi, pe strada Șelari, numărul 16. Mai multe imagini în galeria foto.

Poze Joben Bistro București
Te-ar mai putea interesa: