Meze Taverna

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
comments

Meze Taverna

Daca te cuprinde dorul de Grecia, nu trebuie sa faci sute de kilometri, pentru a o revedea si a-i savura miresmele…aparte. Este suficient, sa mergi pana in Centrul Vechi (str. Nicolae Tonitza nr.6), unde, se gaseste o taverna mica si cocheta, cu mancaruri traditionale, grecesti, si o atmosfera primitoare.

MEZE Taverna este luminoasa, cu multe flori si decoratiuni alb-albastre, cu denumiri, scrise  cu litere grecesti, ceea ce iti poate the impresia, ca esti in vacanta de vara, mult asteptata. 

Ai posibilitatea de a opta, fie, pentru mancaruri populare grecesti (tzatziki, horiatiki, moussakas sau souvlaki), dar, pentru unele, mai putin cunoscute, turistilor (arnaki kassandrino – miel gatit cu ceapa verde si prune, loukaniko horiatiko – carnati traditionali grecesti la gratar, portokalopita – placinta greceasca see you portocale).

De-a lungul vremii au existat numeroase cercetari cu privire la istoria si originile conceptului “meze”. “De unde provine?” sau “Cine a fost initiatorul?” sunt doar cateva din intrebarile care aveau nevoie de un raspuns. Dovezile descoperite ne conduc pana in Antichitate, la începuturile istoriei consemnate, la simpozioanele lui Socrate și discursurile lui Platon.

Azi, “mezés” (μεζές) sunt considerate ca facand parte dintr-o ramura speciala a bucatariei grecesti. Cuvantul in sine deriva din persanul “maza”, insemnând gust. Principalul scop al fiecarui meze este sa complementeze, sa trezeasca si să accentueze simturile. Menirea sa este aceea de a va purta intr-o adevarata aventura gastronomica impreună cu prieteni, zambete si povesti.

Meze inseamna bucuria de a imparti, inseamna viata adevarata si bucurie… Asa ca, va recomandam sa incepeti cu gusturile usoare, urmate de cele picante si pentru la final sa le alegeti pe cele mai echilibrate. Nu uitati sa incercati si Ouzo, bautura specifica Greciei.

Bucataria greceasca este o experienta culinara recunoscuta in intreaga lume. Noi, la MEZE Taverna, folosim doar cele mai bune ingrediente: feta de la o mica ferma de familie deschisa din 1949 in Elasonas, iaurt grecesc taranesc, carne de vita din regiunea de munte Holomandas, carne de miel din Sikia, peste proaspat pescuit traditional in marea Egee, oregano salbatic cules doar in septembrie din padurile nepoluate ale regiunii Halkidiki, masline din productia proprie a bucatarului, miere naturala de pin.

Preparatele pe care le veti savura sunt creatia lui Georgios Kritos, unul dintre cei mai apreciati bucatari ai Greciei. Pasiunea si cunostintele sale in bucataria traditionala va vor servi astazi ca inspiratie si ghid in minunata lume Meze.

Program: Luni 11:00 – 24:00; Marti – Duminica 10:00 – 02:00

Va dorim o calatorie placuta in Grecia culinara!




Te-ar mai putea interesa: