Lacrimi și Sfinți

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 2.00 out of 5)
Loading...
comments

Lacrimi și Sfinți

In Centru Vechi al Bucurestiului, pe strada Sepcari numarul 16, este localizat restaurantul cu specific romanesc Lacrimi si Sfinti.

Meniul este unul deosebit, putandu-va delecta cu retete vechi de peste 100 de ani pregatite cu ingrediente de cea mai buna calitate. Gustul autentic “ca la mama acasa” este obtinut cu ajutorul ingredientelor locale si 100% naturale: pestele este de captura, pasarile sunt crescute in curte, porci si viteii vin din ferme individuale mici.

 Pentru cei care iubesc supele si ciorbele, la restaurantul Lacrimi si Sfinti puteti alege intre o ciorba de burta fiarta la foc mic cu parfumuri orientale si lamaie verde – 17.00 lei, o ciorba de potroace acrita cu bors sau corcoduse – 15.00 lei sau delicioasa ciorba de peste din crap de Dunare, somn de Delta si biban de apa statatoare cu usturoi si mamaliga– 25.00 lei.

 De asemenea, in meniu gasiti o varietate de specialitati din carne, precum:Sarmale Nu-ma-uita (sarmale din carne de gasca, vitel si porc fierte in Sauviognon Blanc, servite cu mamaliguta si ardei iute) – 45.00 lei, Miel de sarbatoare (miel la cuptor cu stufat preparat dupa o reteta de 100 de ani) – 45.00 lei, Iahnia lui Noe (iahnie de fasole cu gasca afumata si porc afumat, inmiresmata cu 6 ierburi) – 30.00 lei sauOstropel duios (ostropel din pui de curte cu piure de cartofi cu menta si patrunjel) – 23.00 lei. Pe toate acestea, plus multe alte preparate le puteti servi cu lipie facuta in casa sau paine pe cuptor de lemne- 3.00 lei.

 Si pentru ca intregul festin culinar sa fie complet, trebuie sa incercati unul dintre delicioasele deserturi prezentate in meniu. Dintre acestea ne-au facut cu ochiul Corunuletele senazationale (cu nuca, lime, visine si mac) – 17.00 lei, Placinta sincera (cu mere, gutui si stafide) – 17.00 lei sauTort cu ce-o fi (tortul casei la inspiratia bucatarului servit cu inghetata) – 19.00 lei.

 La capitolul bauturi puteti alege intre specialitatile romanesti tuica/rachiu/palinca – 10.00 lei, bere la sticla Ursus, Reds’s, Peroni (intre 8.00 – 11.00 lei) sau la draught Ursu s- 8.00 lei. De asemenea, este singurul restaurant unde va puteti racori cu sifon rece (1 l=10.00 lei) sau cu celebrul Sirop natural cu sifon– 9.00 lei. Nu lipsesc nici sucurile carbogazoase, cafeaua, ceaiul sau vinul.

 Ambientul este creat special pentru a completa aceasta atmosfera autentica romaneasca. Amenajarea a fost facuta doar cu lemn recuperat si are cel putin cateva zeci de ani, iar vasele decorative au fost create de diversi artisti din Valcea, Harghita, Sighisoara si Medias.

 Restaurantul Lacrimi si Sfinti este deschis luni intre orele 18.30-01.00, marti, miercuri si joi intre orele 12.30 – 01.00, vineri si sambata intre orele 12.30 – 02.30, iar duminica intre 12.30 – 01.00.




Te-ar mai putea interesa: