Distrikt 42

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 votes, average: 4.43 out of 5)
Loading...
comments

Distrikt 42

Primul pub steampunk din București

Centrul Vechi al Capitalei renaşte la început de 2016. După un sfârşit de 2015 în care mai toată presa îi cânta prohodul, noul an a început sub cele mai bune auspicii. Redeschiderea NOMAD Skybar, după investiţiile în construcţia unor noi căi de acces, a fost doar primul semnal că interesul investitorilor, dar mai ales al bucureştenilor şi turiştilor pentru Centrul Vechi a rămas neschimbat.

True Club, 55Jazz si El Comandante Jr. s-au relocat deja în alte clădiri solide, fără probleme, iar celelalte puburi şi cluburi din Centrul Vechi au investit masiv în pentru a respecta noile normele de securitate. Mai mult chiar, avem informaţii că în curând, Centrul Istoric va avea din nou oaspete pe Trattoria Bongiorno, recent închisă.

În Centru Vechi 2.0 cum ne place să-i spunem, şi-a găsit loc din ultimile zile ale anului trecut şi unul dintre cele mai cool localuri, Distrikt 42, primul local în stilul steampunk din Bucureşti.

Situat in Centrul Vechi pe str. Sf. Dumitru, nr. 3, vis-a-vis de Teatrul de Comedie, DIstrikt 42 isi propune sa devină localul preferat al oamenilor creativi, talentați, inteligenți și trendsetteri.

Un local inspirat din romanele lui Jules Verne. Distrikt 42 este primul care propune o abordare complet diferită din punct de vedere al designului și al conceptului față de tot ceea ce oferă Centrul Vechi și nu numai.

Distrikt 42 şi-a găsit deja o mulţime de fani, concertele de muzică punk organizate aici fiind, cum se spune, cu casa închisă.

“Ne propunem să oferim o muzică specială, diferită de ceea ce se ascultă în Centrul Vechi in general, dar și în București. Serile de joi vor fi dedicate concertelor live de muzică funk, jazz, electro-jazz, cu un twist. Ne dorim să oferim o atmosferă aparte, care lipsea până acum publicului bucureștean,” a declarat Tudor Ivan, coordonator evenimente Distrikt 42.

Distrikt 42 reprezintă o oază de imaginație, curaj și apetit pentru nou, atât din punct de vedere al designului şi atmosferei cât şi a ofertei cu adevărat speciale.

Iar la acest ultim capitol, Distrikt 42 excelează cu tot felul de produse culinare originale, de la strips de pui și vulcan de ciocolată, la un Tacos autentic, o porţie de porc la tigaie cu piure cu parmezan sau un gulaș de vită și salată evil beef.

 Și ce poate fi mai bine decât să petreci un timp de calitate cu prietenii sau persoana iubită bucurandu-te de o băutură caldă, specială? “Apple Dream” știe să te îmbie și să te cucerească: Jack Daniel’s, suc de mere, scorțișoară, miere.

Pentru o zi specială și o sâmbătă deosebită cocktailul nostru special, Distrikt 42 este tot ceea ce îți poți dori. Gin Bombay Saphire, ananas, apă tonică, sirop de zahăr, dar mai ales ghimbir și rozmarin, care îi dau o notă aparte și un gust pe care nu îl vei putea uita.

Preţurile la Distrikt 42 sunt așa cum era de așteptat în media din Centrul Vechi, aşa că nu trebuie să îţi faci probleme. Ideea e că dacă vrei să iei masa sau să ieşi cu prietenii, ar fi bine să suni şi să faci o rezervare.

Te-ai întrebat ce înseamnă steampunk?

Un curentul artistic, un subgen al science fiction-ului și uneori al fanteziei, care încorporează tehnologie și design estetic, inspirat din mașinăriile cu aburi industriale ale secolului al 19-lea.

Din punct de vedere literar este de asociat cu cyberpunk-ul, luând de multe ori locul și într-o istorie “alternativă” a Marii Britanii victoriene sau în Vestul American, într-un viitor post-apocaliptic. Fantezia și tehnologia inventivă aduse de această lume ne este cunoscută datorită cărților scrise de Jules Verne și H.G. Wells, dar și de autori contemporani precum Philip Pullman, Scott Westerfeld sau Stephen Hunt.

Prin urmare, steampunk este un stil de design derivat din literatura științifico-fantastică, în care lumea imaginată stăpânește la perfecție arta de a crea mașinării care funcționează pe bază de aburi. Cu elemente împrumutate din epoca victoriană, echipamente tehnice bazate pe aburi, mașini neelectronice de calcul.

Bun venit Distrikt 42!
Te-ar mai putea interesa: