Mancarea este mai gustoasa daca muzica este buna

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Mancarea este mai gustoasa daca muzica este buna

Hai ca am descoperit de ce este mai gustoasa mancarea in anumite perioade sau in anumite locuri. De pilda, nu-i asa, pestele are un gust deosebit la mare, si vinul este mai aromat de Crăciun, in sunet de colinde? Minunat este ca de acum exista si o explicatie logica, spune specialistii, explicatie despre care sunt gata sa va vorbesc in randurile urmatoare.

“Anumite mirosuri pot fi asociate cu sunete specifice bazate pe experienţa anterioară. Sunetele adecvate cresc senzaţia plăcută a mirosurilor mai mult decât sunetele inadecvate”, spun specialiștii din Statele Unite si Germania, cei care s-au ocupat de realizarea studiului.

Ce s-a intamplat practic?

Specialistii au strans un grup de voluntari pe care i-au expus diferitelor mirosuri in anumite contexte muzicale. Mai pe scurt, specialisti i-au pus pe indivizi sa miroasa menta, pe fundal fiind pornit sgomotul periutei de dinti. Ce au descoperit? Stupoare sau nu, menta a avut un gust mai intens atunci, decat in orice alt moment.
La fel s-a intamplat cu pestele care a avut un gust mai intens daca in urechile celui care l-a mancat se auzea zgomotul valurilor care se sparg la mal.

Da, da, si vnul fiert cu scrtisoara si cuisoare a fost mai bun daca in jur sunau colindele de Craciun.

Iata, domnilor, o chestiune foarte importanta pentru mesele pe care le serviti in oras. Daca talentul bucatarului era singurul element care conta pana acum in alegerea restaurantului, de acum inainte aveti mare grija la flerul si cunostintele muzicale ale DJ-ului.

 
Te-ar mai putea interesa: