Interbelic Victoria

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 4.00 out of 5)
Loading...
comments

Interbelic Victoria

Barul Interbelic, care a făcut istorie in pasajul Selari, trăieşte de ceva vreme o nouă experienţă, aparte şi originală, în noua locaţie de pe Str. Lipscani, dupa intersectia cu Calea Victoriei. Interbelicul 2.0 te transpune într-un adevărat bar new-yorkez din anii ’20-’30, din vremea Prohibiției.

Interbelic este unul dintre cele mai interesante baruri din Capitală, dacă nu din ţară. De cum intri, simţi că te integrezi într-o lume aparte, ai senzaţia că vei întâlni la masă celebrii gangsteri din anii ’20-’30, într-un decor cu o scenografie pe măsură, cu iz decadent.

Un bar lung, cu lumini calde, de atmosferă, date de becurilor Edison cu cablu textil împletit, mese din lemn care contrastează discret cu suprafețele de metal și beton aparent, canapelele din velur verde, instalaţiile originale de becuri, bicicletele, manechinele lampadar, plantele şi mai ales pianul suspendat- toate crează o atmosferă specială, cu iz de perioadă interbelic.

Cei de la Lama Arhitectura, care semnează designul, ne-au povestit că, de exemplu, pentru instalația de deasupra barului au fost folosite 439 de becuri! Iar efectul este pe măsura investiţiei, oferind senzaţia unui loc primitor, cu o ușoară tentă de cabaret, în care te simţi confortabil şi motivat să bei ceva special, un wisky bun sau un pahar de şampanie, cu gândul la petrecerile somptuoase ale anilor ’30.

Dincolo de decor, ce contează în Interbelic este atmosfera, muzica originală şi mai ales oamenii, clienţii fideli care în fiecare weekend vin să se distreze ca şi cum nimic n-ar mai conta. Am fost la câteva petreceri acolo şi ne-a plăcut că oamenii sunt civilizaţi, amabili, zâmbitori şi cu chef de distracţie. Nu este înghesuiala care o găseşti în alte locuri, muzica este foarte bună, băuturile au preţuri ok, atmosfera a rămas aceeaşi pe care o ştiam deja, vibrantă, de party, din fostul sediu din Pasajul Şelari.

“Life is a party” spun cei de la Interbelic. Şi le dăm dreptate. Într-un astfel de loc merită să te distrezi, să uiţi de orice, să vezi partea bună şi frumoasă a vieţii.
Te-ar mai putea interesa: