Muzeul National de Istorie a Romaniei

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Muzeul National de Istorie a Romaniei

Intr-o perioada in care majoritatea timpului ni-l petrecem citind noutatile pe retelele de socializare sau pur si simplu navigand pe internet, va propun sa iesim putin din aceasta rutina, si sa ne petrecem cateva ore interesante la muzeu.

Desi poate parea plictisitor sau pierdere de timp, o vizita la muzeu va poate schimba starea de spirit in bine si va va ajuta sa va detasati pentru putin timp de lumea virtuala.

Si, pentru ca este foarte important sa stim cine suntem si care sunt stramosii nostri, am ales ca prima vizita Muzeul National de Istorie a Romaniei.

Fiind situat intr-o zona centrala, chiar pe Calea Victoriei, accesul este foarte usor. Daca nu aveti masina personala, metroul sau autobuzul va vor lasa foarte aproape de intrarea muzeului.

La fel de accesibil este si pretul biletului, acesta fiind de doar 8.00 lei de persoana sau 2.00 lei pentru elevi, studenti, pensionari sau persoane cu handicap mediu si usor.

Odata ajunsi la muzeu veti simti cum va intoarceti, in doar cateva secunde, in timp. In cei 8.000 mp impartiti in peste 60 de Sali, Muzeul de Istorie a Romaniei va pune la dispozitie exponate deosebit de valoroase gata sa fie descoperite.

Calatoria in timp incepe in urma cu 600.000 ani- 6.000 ani i.HR. cu primele marturii care atesta prezenta omului pe teritoriul Romaniei.

Mergand mai departe, vom descoperi exponate apartinand culturii materiale si spirituale a geto-dacilor, dovezi din timpul razboaielor daco-romane si transformarea Daciei in provincie a Imperiului Roman.

Urmatoarea oprire in timp este in perioada aparitiei structurilor de putere ale statului in societatea medievala, domniile fanariote, revolutia burghezo-democratica de la 1848 si castigarea independentei.

Istoria si exponatele deosebite pe care le pune puteti admira la Muzeul de Istorie a Romaniei nu se opresc aici. Veti descoperi obiecte si documente din perioada declansarii celor doua razboaie mondiale si intrarea Romaniei sub influenta ruseasca.

Muzeul de Istorie a Romaniei va pune la dispozitie expozitiile permanente- TEZAUR si COLUMNA LUI TRAIAN- la subsol, LAPIDARIUM- la parter, precum si expozitii temporare amplasate in holul central al cladirii.

Expozitiile temporare deosebite pe care le puteti vizita incepand cu luna mai sunt “Costumele populare ala Smarandei Braescu”, “Basarabia 1812-1947.Oameni, locuri, frontiere”, “Aurul si argintul dacilor”, “Copilaria de altadata, la tara”.

Daca v-am convins ca merita sa descoperiti si sa va bucurati de toate aceste exponate, documente si atestate valoroase va invitam cu drag sa treceti pragul Muzeului de Istorie a Romaniei.  

Muzeul este deschis de miercuri pana duminica intre orele 10:00- 18:00 in timpul verii, si orele 09:00-17:00 in timpul iernii.

 

mnir

mnir
Te-ar mai putea interesa: