Muzeul Bancii Nationale a Romaniei

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Muzeul Bancii Nationale a Romaniei

Pe langa numeroasele cluburi, terase si zone de fun, in Orasul Vechi al Bucurestiului sunt amplasate numeroase obiective turistice care merita cel putin odata vizitate.

Pe Str. Lipscani numarul 25, Vechiul Palat al Bancii Nationale a Romaniei gazduieste astazi Muzeul Bancii Nationale a Romaniei, care se poate mandri cu o importanta colectie numismatica.

Colectia numismatica este cu adevarat valoroasa si complexa, continand monede din vremea cetatilor grecesti de pe taramul vest-pontic din secolul V i.Hr. pana la monede din zilele noastre, ale anilor 2005 cand a avut loc denominarea leului. Toate aceste monede sunt dovezi ce reflecta circulatia monetara pe tritoriul Romaniei.

Sunteti invitati la Muzeul National al Bancii Romaniei sa vizitati expozitia permanenta si sa descoperiti colectia numismatica, precum si istoria monedei nationale.

Vizita la Muzeul National al Bancii Romaniei este mai mult decat o lectie de istorie in care moneda este vazuta ca un mijloc de schimb si de influentare a vietii si a claselor sociale. Colectia numismatica este prezentata vizitatorilor si ca un produs artistic prin care se poate observa evolutia culturala si ideologica din perioada ultimelor doua secole.

Muzeul Bancii National a Romaniei

Muzeul Bancii National a Romaniei
Te-ar mai putea interesa: