Cărturești Carusel, revoluția de pe Lipscani

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
comments

Cărturești Carusel, revoluția de pe Lipscani

Deschiderea celei mai spectaculoase librării din România, Cărtureşti Carusel, rescrie standardele în materie de petrecere a timpului liber în Centrul Vechi. Inaugurarea spaţiului artistic multimedia de pe strada Lipscani 55 a atras ca un magnet sute de oameni, încă de la evenimentul de deschidere.

Oameni de cultură, tineri pasionaţi de lectură, amatori de artă, o mulţime de oameni care a venit să confirme transformarea Centrului Vechi, pe zi ce trece, în adevărata inimă culturală şi artistică a României. 

Cărtureşti Carusel înseamnă mai mult decât o librărie multimedia. Vine să atragă un alt target, cu potenţial, care cu siguranţă va avea efecte pozitive asupra business-urilor din întreg Centrul Vechi, nu numai de pe Lipscani. 

Situată într-o clădire monument istoric de pe strada Lipscani 55, Cărtureşti Carusel se întinde pe aproape 1000 mp. La subsol este un spaţiu multimedia, la parter este librăria, la etajul I vei găsi galeria de artă, iar la ultimul etaj un bistro în stilul inconfundabil al Cărtureştilor.

Clădirea probabil o cunoşti de pe vremuri. Fostul magazin Familia a fost reabilitat cu aproape 1 milion de euro de familia Chrissoveloni, iar rezultatul este unul cu adevărat spectaculos. 

Semnat de arhitecţii de la Square One, decorul redă clădirii farmecul din secolul XIX, însă aduce şi o notă chic, în trendul vremurilor din prezent. O arhitectură care impresionează şi care îţi va oferi, cu siguranţă, o experienţă cel puţin inedită.

Este un spaţiu pentru lectură, socializare şi explorare artistică a inimii oraşului”, afirmă Daniel Voinea, reprezentantul rețelei Cartureşti. 

Prima călătorie în “Caruselul luminii” – cum a fost supranumit spaţiul noii librării – va fi marcat de un concert Silent Strike și de proiecțiile video create de Dan Basu. La Cărturești Carusel vor fi organizate însă periodic evenimente culturale, de la lansări de carte, la proiecţii de filme şi alte evenimente artistice.

Dacă te interesează şi puţină istorie, află că elegantul edificiu a fost construit in 1860 şi a intrat în posesia celebrei familii de bancheri Chrissoveloni în 1903. Aici a functionat instituţia de credit Crissoveloni, una dintre cele mai importante banci ale Romaniei interbelice. În perioada comunistă, imobilul a fost confiscat și transformat în magazinul Familia. După 1990, imobilul a fost recuperat și reabilitat de proprietarul actual, dl. Jean Chrissoveloni, care l-a închiriat librăriilor Cărtureşti. 

Prima librărie din reteaua Carturesti a fost lansată la sfarsitul anului 2000. In prezent, reteaua Carturesti numara 16 librarii-concept cu acelasi nume, in Bucuresti si in alte orase din Romania.

Dincolo de titlul de cel mai fierbinte loc de distracţie din ţară, cu sutele de cluburi, baruri, pub-uri şi restaurante, iată că în Centrul Vechi ai posibilitatea de a vizita muzee, de a merge la teatru, de a participa la o lansare de carte, de a vedea un film cu valoare de artă etc.

Aşa că ce mai aştepţi?! Adună-ţi prietenii şi mergeţi în Centrul Vechi. Dacă vrei să afli ce se întâmplă acolo, intră pe OraşulVechi.ro şi vezi calendarul evenimentelor.




Te-ar mai putea interesa: