Terorism @ TNB

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Terorism @ TNB

de Frații Presniakov
Traducere: Mașa Dinescu
Scenografie: Andrada Chiriac
Ilustrație muzicală: Felix Alexa
Lighting design: Felix Alexa
Concept video: Neil Coltofeanu
Regia tehnică: Laurențiu Andronescu, Cristian Paraschivescu
Regie: Felix Alexa

Data premierei: 15.05.2015 Durata: 1 h 30 min / Pauză: Nu

Program
14 Iun 2018 (Sala Atelier) 20:00
Bilete
40 lei; 20 lei (cu reducere)Spectacol nerecomandat copiilor sub 14 ani

La fel ca Ilf și Petrov, Oleg și Vladimir Presniakov scriu în tandem. Semnătura sub care publică, frații Presniakov, a devenit, rapid, „marcă înregistrată” a teatrului rusesc. Piesa „Terorism” le-a adus celebritatea internațională și onoarea de a fi cei mai jucați dramaturgi ruși după Cehov.

Cu „Terorism”, regizorul Felix Alexa practică un tip de teatru aflat în priză directă cu realitatea. Ideea montării acestui text la TNB s-a născut în zilele ulterioare atentatului de la Paris împotriva revistei „Charlie Hebdo”.

De ce, brusc, devenim cu toții incontrolabili?- se întreabă unul dintre personajele cheie ale acestei piese. Răspunsul îl puteți afla într-un spectacol modern, construit pe baza unor povești de viață legate între ele. „Terorism” – o punere în scenă cu structură circulară, aidoma unei hore a terorii, în care se înlănțuie umorul sardonic, ironia, frica și absurdul existenței. O farsă apocaliptică despre eșecul lumii contemporane.

„Piesa demonstrează că nu e neapărată nevoie de cadavre, pentru ca undeva, în adâncul nostru, să murim încet sub teroarea propriei vieți cotidiene. Având, totuși, iluzia fericirii…” (Felix Alexa)
Te-ar mai putea interesa: