Teatrul National Pentru Copii @ TNB

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Teatrul National Pentru Copii @ TNB

Duminica trecută mi-au dat lacrimile, ne spune Magicianul Poveştilor, când un grup de copii, de la Centrul Educaţional Hero After School Clinceni, care au fost invitaţi la spectacol, mi-au adus un mic tort de ciocolată şi au cucerit sala cântându-mi La mulţi ani! Un dar pe care eu l-am simţit ca o mare preţuire venită din sufletul lor mare.

17 ani în urmă, când a debutat acest proiect, Teatrul Naţional pentru Copii Abracadabra, Magicianul Poveştilor şi asistenţii lui au hotărât ca ultimul spectacol din fiecare an să imagineze povestea naşterii Pruncului Isus.

Duminică 17 decembrie 2017, la ora 11.00, în Sala Media, vă invităm să ne Jucăm de-a Teatrul şi să deveniţi eroii celei mai frumoase poveşti din lume, Minunea Nașterii Pruncului.

O să intrăm şi “în direct” cu Moş Crăciun. Puteţi să îi spuneţi ce daruri v-aţi dori, dar să fiţi pregătiţi – vă avertizează Magicianul Poveştilor – să recunoasteţi şi ce “prostioare aţi făcut”.

Noi credem că Moș Crăciun există cu adevărat, altfel cine ar aşeza zăpada pe crengile copacilor, cine ar pune în fiecare fulg de zăpadă o sclipire de speranţă, cine ar transforma lacrimile bunicilor în îngeri transparenţi, cine ar înroşi obrăjorii copiilor, cine le-ar aduce daruri şi, părinţilor, împăcare!?

O poveste românească spune că… Doamne-Doamne, plictisit de atâta veşnicie, coboară pe pământ în fiecare iarnă. Pune pe El o manta roşie pentru a se vedea prin nămeţii albi de zăpadă, îşi ia cu el şi ceata de îngeri (îmbrăcaţi tot în roşu, pentru a nu se rătăci) şi trec pe la casele oamenilor să le aducă fericire şi daruri, dar mai ales vin cu rugămintea ca oamenii să nu uite că Pruncul a venit pe lume pentru ei. Lăudați și cântați. Şi vă bucurați!

“Nu-mi pot imagina că ar putea exista copil care să nu creadă în Moş Crăciun, aşa cum nu există părinte care să nu creadă în Dumnezeu”.

Magicianul Poveştilor şi asistenţii lui vă doresc Sărbători frumoase, pline de speranţă şi sănătate. La mulţi ani şi un an 2018 mai bun!

PS. Aceleaşi gânduri şi din partea lui Moş Crăciun, a Fundaţiei Abracadabra şi a Teatrului Naţional I.L. Caragiale.

Următorul spectacol va avea loc în duminica de 7 ianuarie 2018.

Teatrul Naţional pentru Copii, proiect iniţiat de Fundaţia Abracadabra, condusă de actorul Marian Râlea, în parteneriat cu Teatrul Naţional din Bucureşti, este locul unde copiii urcă pe scenă şi devin eroii cei buni şi frumoşi ai basmelor. Ca într-o adevărată magie, « înarmaţi » cu doar câteva elemente de costum şi de decor, ei învaţă să-şi înfrângă teama şi să lupte vitejeşte cu duhurile rele, cu forţele cele întunecate din poveştile românilor, de ieri şi de azi.

Înarmaţi cu multă fantezie şi poftă de joc, dar şi cu o recuzită neaşteptată, urcând pe scenă şi învingându-şi teama, micuţilor actori li se oferă şansa ca, la capătul premierei să concureze pentru un rol special, erou de poveste. În lumea magică a teatrului şi a copilăriei, totul este permis. Poţi să lupţi cu forţele rele, ţinând în mână un balon pe post de sabie, şi să le învingi, pentru că la Teatrul Naţional pentru Copii Binele triumfă întotdeauna prin luptă dreaptă.

Fiind vorba numai despre spectacole interactive, copiii trebuie să ştie că există câte un rol pentru fiecare dintre ei şi, odată cu evoluţia poveştii, apare şi şansa de a fi învingător. De-a lungul stagiunii, toţi copiii vor urca pe scenă şi vor deveni Eroi în nemuritoarele basme ale românilor.

Sala Media, de la ora 11:00.
Pret bilet: 20 de lei