Teatrul National Pentru Copii @ TNB

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Teatrul National Pentru Copii @ TNB

Teatru interactiv, spectacole pentru copii cu vârsta între 4 și 10 ani

În amintirea unui înger de fată, Mica de la Abracadabra, Magicianul Poveştilor îi invită pe copiii mari alături de copiii lor, duminică, 11 martie 2018, în Sala Media a Teatrului Naţional din Bucureşti, unde se vor juca de-a povestea Cenușăresei.

Un spectacol cu… dedicaţie: Cenușreasa – Pentru tine, Mica!

“Cenuşăreasa nu-i o poveste,

nici vis nu este

E doar o fată

frumoasă foc!”

Dragă Mica,

Ne e dor de tine în fiecare zi. Ne e dor cum nu îţi imaginezi sau poate că da, doar te uiţi în fiecare zi, de sus, la noi şi ne zâmbeşti cald, a bine şi a iubire, cum îţi era în fire.

Erai zâmbet desprins din soarele care astăzi seamănă cu emoticonul pe care îl folosim zilnic. Albastrul din ochii tăi îl mai vedem uneori vara, când se întâlneşte marea cu cerul. Sau poate eşti doar tu, acolo sus.

Talent – să-ţi umple sufletul. Un copil altfel, un copil simplu şi sincer. Mai întâi ne-ai vrăjit cu candoarea Cenuşăresei, mai târziu – inteligenţa şi talentul tău te-au aşezat în cele mai importante poveşti ale pedagogiei şi ale cuvântului.

Înţelegeai întotdeauna mai mult decât înţelesul imediat. Doamne, cum iubeai viaţa! În toată splendoarea, cu bune şi cu rele, cu ploi şi curcubeie, aşa cum e viaţa. Pentru tine nu existau graniţe de înţelegere, ai învăţat franceza într-o săptămână, mai ştii? Normal că mai ştii.

Pentru noi, familia Abracadabra, ai fost, eşti şi vei fi “Mica noastră cea dragă”, dar mai cu seamă a spectatorilor. A copiilor mari. A noastră, a tuturor.

Nu ai vrut să fii niciodată vedetă, dimpotrivă, te deranja festivismul afişat, în fapt, erai Mica de la Abracadabra şi atât. Erai Cenuşăreasa noastră pe care o păstrăm în gând şi în inimă. Un suflet preschimbat în înger, care ne face cu ochiul de acolo, de sus, unde marea se întâlneşte cu cerul.

În amintirea ta, Mica, îi invităm pe copiii mari alături de copiii lor, duminică, 11 martie, în Sala Media a Teatrului Naţional să ne jucam de-a povestea Cenușăresei.

Cu dragoste şi magie,

Ai grijă de noi toţi, Mica!

Teatrul Naţional pentru Copii, proiect iniţiat de Fundaţia Abracadabra, condusă de actorul Marian Râlea, în parteneriat cu Teatrul Naţional din Bucureşti, este locul unde copiii urcă pe scenă şi devin eroii cei buni şi frumoşi ai basmelor. Ca într-o adevărată magie, « înarmaţi » cu doar câteva elemente de costum şi de decor, ei învaţă să-şi înfrângă teama şi să lupte vitejeşte cu duhurile rele, cu forţele cele întunecate din poveştile românilor, de ieri şi de azi.

Înarmaţi cu multă fantezie şi poftă de joc, dar şi cu o recuzită neaşteptată, urcând pe scenă şi învingându-şi teama, micuţilor actori li se oferă şansa ca, la capătul premierei să concureze pentru un rol special, erou de poveste. În lumea magică a teatrului şi a copilăriei, totul este permis. Poţi să lupţi cu forţele rele, ţinând în mână un balon pe post de sabie, şi să le învingi, pentru că la Teatrul Naţional pentru Copii Binele triumfă întotdeauna prin luptă dreaptă.

Fiind vorba numai despre spectacole interactive, copiii trebuie să ştie că există câte un rol pentru fiecare dintre ei şi, odată cu evoluţia poveştii, apare şi şansa de a fi învingător. De-a lungul stagiunii, toţi copiii vor urca pe scenă şi vor deveni Eroi în nemuritoarele basme ale românilor.

Pret bilet: 20 de lei
Te-ar mai putea interesa: