Improvizație la Alma @ TNB

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Improvizație la Alma @ TNB

de Eugène Ionesco
Traducere: Vlad Zografi & Vlad Russo
Regie: Andreea Ciocîrlan
Scenografie: Florentina Burcea
Light design: Daniel Buglea
Sound design: Mircea Băluță, Adrian Piciorea
Data premierei: 13.06.2018 Pauză: Nu

Program
13 Iun 2018 (Sala Mică) 19:00

Bilete
30 lei; 16 lei (reducere pentru elevi, studenți și pensionari)

Venind în întâmpinarea tinerilor creatori de teatru, TNB în parteneriat cu UNATC, vă prezintă o serie de spectacole realizate de studenți.

„Improvizatie la Alma este o piesa în care încerc să-l imit pe Moliere, fiind, de asemenea, o critica a unor critici. Le reproșez criticilor dogmatismul, neîntelegerea artei, refuzul lor de a întelege teatrul. Criticii pe care-i pun în scenă în această piesă sunt niște critici militanți. Dacă răul pe care oamenii și-l fac unii altora își schimbă aparența, natura lui profundă ramâne aceeași. Am scris ca sa ma intreb la randul meu despre aceasta problema, despre acest mister.” Eugène Ionesco

“Departe de a fi o discuție pretențioasă despre filosofie și teatru, este o parabolă încă actuală despre societatea care nu te vrea altfel, ci te vrea spălat pe creier, te vrea să gândești și să trăiești după cum îți dictează ea. Iar de cele mai multe ori, societatea învinge. Ăsta e coșmarul lumii în care trăim și ăsta a fost și coșmarul lui Eugene Ionesco. Spectacolul vrea să fie un semnal de alarmă, tras pentru noi toți (indiferent că suntem artiști sau corporatiști), care trebuie să ne întrebăm dacă am încetat vreodată să mai spunem adevărul nostru și de ce am început să-l propovăduim pe al altora.” Andreea Ciocîrlan (regizor)
Te-ar mai putea interesa: