De ce eu? @ CinemaPro

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

De ce eu? @ CinemaPro

Filmul va avea premiera in Romania pe 27 februarie 2015.

Thriller-ul politic a atras atentia presei internationale la Festivalul de la Berlin, unde a rulat cu casa inchisa. Scenariul scris de Loredana Novak si Tudor Giurgiu este inspirat de cazul real al procurorului Cristian Panait, care s-a sinucis in 2002, la doar 29 de ani, in contextul anchetei asupra unui procuror din Oradea, Alexandru Lele, si a presiunilor exercitate asupra sa. „Filmul despre Panait e, oarecum, filmul despre esecul unei generatii din care fac parte. Care a crezut ca schimbarile politice ale anului 1989, ca despartirea de comunism va insemna o rupere definitiva cu sistemul vechi mafiot si corupt. In 2002 (anul mortii lui Panait), dar si in prezent, realitatea romaneasca e una dura: vechii ofiteri si activisti din Securitate monopolizeaza nu doar afaceri importante, ci si pozitii importante in politica”, declara regizorul Tudor Giurgiu.

de ce eu foto 1

de ce eu foto 1

Cristian (Emilian Oprea) este un tanar procuror idealist care incearca sa rezolve un complicat caz de coruptie in tumultuosul context social-politic din Romania anilor 2000. El investigheaza cazul unui coleg procuror suspectat de luare de mita, fals si uz de fals, sustragere de documente. Ancheta are insa implicatii la nivel extrem de inalt si ii spulbera tanarului magistrat increderea in justitie. Incercind sa descopere adevarul, Cristian intra intr-o zona periculoasa si se expune unor revelatii dureroase si neasteptate.

de ce eu foto 2

de ce eu foto 2

Protagonistul este Emilian Oprea, actor la Teatrul „Maria Filotti” din Braila, aflat la debut in rol principal intr-un lungmetraj de cinema. Distributia este completata de Mihai Constantin, Andreea Vasile, Dan Condurache, Liviu Pintileasa, Mihai Smarandache, Alin Florea, Lucretia Mandric, Sore Mihalache, Ionut Caras, Virgil Ogasanu.

Program:

Vineri 16:15
Sambata 16:15
Duminica 13:30; 21:30
Luni 13:30
Marti 21:00
Miercuri 16:00
Joi 21:00
Te-ar mai putea interesa: