VEDETE ÎN SĂLBĂTICIE CU BEAR GRYLLS

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
comments

VEDETE ÎN SĂLBĂTICIE CU BEAR GRYLLS

BEAR GRYLLS testează limitele unor vedete de la Hollywood.

În sălbăticie cu BEAR GRYLLS , pe Discovery Channel

Începând din 17 Mai, în fiecare Duminică, de la ora 21:00

Actorii Zac Efron (“Vecini de coșmar”), Ben Stiller (“Viața secretă a lui Walter Mitty”), Channing Tatum (“O altă adresă de pomină”) și Tom Arnold (“Sons of Anarchy”), celebrul jucător NFL (National Football League) Deion Sanders și Tamron Hall, prezentatoare MSNBC și una dintre gazdele programului TV “Today”, împreună cu celebrul aventurier Bear Grylls își testează rezistența în mijlocul sălbăticiei!

Noua emisiune Vedete în sălbăticie cu Bear Grylls are premiera pe Discovery Channel, duminică, 17 mai, de la ora 21:00. Viața la Hollywood, sau cel puțin în felul cum e prezentată în paginile revistelor de divertisment, pare a fi ultimul loc de unde cineva ar vrea să fugă.

Avioane particulare, festivaluri de film, petreceri după petreceri, întâlniri cu sponsori, impresari și șefi de studiouri, suite de asistenți personali, publiciști, impresari și manageri; de ce ți-ai dori să pierzi fie și un minut dintr-o astfel de viață? După cum știu foarte bine Bear Grylls și alți iubitori ai naturii, nimic nu se compară cu puterea sălbăticiei când cineva simte nevoia să se revitalizeze.

În fiecare săptămână, legendarul aventurier și instructor de supraviețuire va însoți o vedetă într-o aventură de 48 de ore prin sălbăticie. Împreună vor înfrunta diverse obstacole care le vor pune la încercare forța fizică și psihică, testându-le limitele. Iar în final, ajunși la capătul fiecărui traseu, vor simți că au trăit o adevărată renaștere spirituală.

În acest program TV alternativ, cu episoade de o oră, Vedete în sălbăticie cu Bear Grylls, celebrul aventurier și expert în tehnici de supraviețuire invită șase vedete în zone izolate și sălbatice din întreaga lume, pentru o experiență unică de 48 de ore. Fiecare dintre aceste vedete va înfrunta sălbăticia necruțătoare în câte o călătorie plină de acțiune care necesită o forță incredibilă, fiecare într-o altă locație izolată.

De la salturile cu parașuta în Munții Catskill, până la coborârea în rapel pe stâncile din Utah sau confruntarea cu ploaia torențială și vântul puternic din Scoția, Grylls și invitații săi celebri vor fi nevoiți să-și depășească limitele fizice și psihice pentru a ajunge cu bine la capătul călătoriei.

DESCRIEREA EPISOADELOR

Episodul 1: Zach Efron

Bear Grylls & Zach Efron

Bear Grylls & Zach Efron

În acest episod, invitatul lui Bear este Zac Efron, vedeta din serialul “Liceul muzical” și filmul ”Vecini de coșmar”. Deși Zac s-a bucurat de succes încă de la o vârstă fragedă, întotdeauna și-a găsit un refugiu în activitățile în aer liber. În copilăria petrecută în apropiere de San Luis Obispo, Zac ieșea foarte des cu cortul, însă acum îl așteaptă o experiență cu totul nouă: va trebui să supraviețuiască în Munții Catskills, în cel mai pur stil Bear Grylls. După ce sar cu parașutele din elicopter, Zac și Bear își recuperează rucsacii și pornesc la drum spre punctul final al traseului lor. Bear îi explică lui Zac că vor trăi din ce le oferă Mama Natură, chiar dacă asta înseamnă să se ospăteze cu o cârtiță moartă, prinsă sub o cascadă. Spre norocul lui Zac însă, animalul a intrat în putrefacție de mult timp și nu mai e bun de mâncat. Cei doi se vor mulțumi în schimb cu o omletă din ouă de păsări sălbatice, cu garnitură de larve.

Episodul 2: Ben Stiller

Bear Grylls and Ben Stiller

Bear Grylls and Ben Stiller

Bear și Ben urcă pe tălpicele de aterizare ale elicopterului și decolează, complet înconjurați de nori. Pilotul ar trebui să-i lase pe o muchie de stâncă, la marginea lanțului muntos Black Cullian, dar ceața e prea deasă ca să mai urce. Ca urmare, îi lasă pe stânci, chiar sub plafonul de nori, ceea ce înseamnă că Ben și Bear sunt din start mai jos de punctul din care au plecat. Cu alte cuvinte, încă de la primul pas îi așteaptă un urcuș abrupt. Experiența lui Ben în materie de activități în aer liber e destul de limitată, căci a crescut în New York City, fiind copilul cuplului de comici Stiller și Meara. Dar Bear e întotdeauna dispus să ofere un mic ”instructaj la locul de muncă”, așa încât în scurt timp cei doi urcă prinși în coardă, escaladând mai multe pâlcuri de stânci colțuroase, cu un aer parcă rău-prevestitor. Găsind niște coarne de cerb, le folosesc chiar pe post de proptele pentru urcușul lor anevoios. Leagă corzi, fac noduri, traversează văi, coboară în rapel și apoi se căznesc să urce o pantă alunecoasă după alta. În ciuda efortului fizic foarte mare, a lipsei de experiență în sălbăticie și a terenului nesigur pe care se deplasează, Ben se descurcă. Cât despre Bear, pentru el nu e decât o plimbărică într-un parc, chiar dacă unul cam abrupt, cu multă umezeală și foarte multă ceață.

Episodul 3: Channing Tatum

Bear Grylls & Channing Tatum

Bear Grylls & Channing Tatum

De-a lungul vieții sale, Channing Tatum a fost model, dansator exotic, vedetă a filmelor de acțiune, dansator cuceritor și actor principal. Va reuși oare să joace acum și rolul unui om de munte? Să zicem doar că, dacă se va produce vreodată un remake al filmului “Jeremiah Johnson,” impresarul lui Channing ar trebui să fie sunat primul. Iar acum intră în scenă elicopterul care îl aduce pe Bear Grylls. Alunecând peste coronamentul pădurii dese de pini din Parcul Silvic Național Sierra, Bear și Channing stabilesc că marea lor aventură în aer liber ar trebui să înceapă în stil mare. Sau la apă mare. În timp ce elicopterul stârnește valuri frenetice pe un lac de munte, la mare înălțime, dar nu departe de Parcul Național Yosemite, cei doi se aruncă în apă, pe rând, făcând câte un salt cu spatele. Spre deosebire de alți parteneri celebri cu care Bear a pornit să exploreze sălbăticia, Channing pare să aibă un apetit infinit pentru aventură. Călătoria lor de 20 km îi va purta printr-o pădure deasă și îi va obliga să escaladeze un dom de granit aspru, înalt de 2700 de metri, înainte să ajungă la punctul final. Băieții pornesc la drum, prin decorul spectaculos. Pe parcurs, Bear îi arată lui Channing câteva din trucurile lui. De pildă, cum să adune lemn acoperit cu rășină și să facă focul, scăpărând o scânteie cu o bucată de cremene lovită de un obiect de oțel. Și apoi intră în scenă șarpele.

Episodul 4: Tom Arnold

Bear Grylls & Tom Arnold

Bear Grylls & Tom Arnold

Bear a ales variante extreme, forțându-și la maximum limitele proprii, ca și pe cele ale însoțitorilor săi celebri. Acum însă, când Tom Arnold îl așteaptă cu inima strânsă pe un țărm sălbatic din Oregon, poate că a sosit timpul să o lase puțin mai domol. Arnold este un actor și comic cu experiență, un veteran care are la activ peste 100 de filme și programe TV, dar în materie de viață în aer liber merită titlul de ”novice”. Pe de altă parte, a slăbit cam 45 kg de curând și deci e într-o formă fizică foarte bună pentru o probă dificilă. În plus, speră să prindă câteva trucuri de la Bear, ca să poată pleca, la rândul lui, într-o aventură cu copiii lui mici. Începe jocul! Cei doi sar într-un elicopter și decolează peste frunzișul des al peisajului sălbatic din Oregon.

Episodul 5: Tamron Hall

Bear Grylls & Tamron Hall

Bear Grylls & Tamron Hall

Următorul aventurier care pleacă la drum cu Bear este Tamron Hall, reporter veteran și prezentatoare pentru posturile TV NBC și MSNBC. După mai bine de un deceniu de termene-limită stricte, trezit cu noaptea în cap și făcut ”naveta” între Chicago și New York, Tamron a supraviețuit multor încercări dificile. Totuși a rămas o fată de la oraș până în măduva oaselor, iar supraviețuirea într-o zonă rurală din sudul statului Utah promite să o pună la încercare așa cum nu i s-a mai întâmplat până acum. Facem cunoștință cu Tamron în timp ce, la volanul unui jeep, se îndreaptă pe un drum de țară neasfaltat spre locul de întâlnire cu Bear. Cunoscut pentru știința de a-și face mereu intrarea în stil mare, Bear apare agățat de un elicopter și îi arată unde se vor întâlni. Tamron nu e foarte convinsă că știe în ce s-a băgat. Oricum, e la prima ei ieșire în sălbăticie. Bear o prinde pe Tamron într-un ham de siguranță, o agață de elicopter și decolează. Imediat aflăm că lui Tamron îi e frică de înălțimi, dar Bear o liniștește. Cei doi trec peste vârfuri de arbori și se îndreaptă spre un loc de aterizare, la mare înălțime. Luminișul ales nu e însă suficient de mare pentru ca elicopterul să coboare pe sol, așa încât aventurierii coboară în rapel din aparatul care zboară deasupra unui punct fix. E un început energizant pentru aventura lor.

Episodul 6: Deion Sanders

Bear Grylls & Deion Sanders

Bear Grylls & Deion Sanders

Nici nu încape îndoială, Deion Sanders e un dur. Ca atacant și fundaș NFL ajuns în Hall of Fame, și-a pus în pericol sănătatea, jucând meciuri dure duminică după duminică. În plus, ca jucător de baseball din Liga Mare, a rezistat la pase rapide ce șuierau cu 150 km/h pe lângă fața lui. Viteza, agilitatea, forța lui mentală și fizică l-au ajutat să devină unul dintre cei mai buni din profesia lui. Dar astăzi, el se confruntă cu un nou superlativ – unul care îl îngrozește: munții din deșertul sud-vestic al SUA. Pe un heliport din sudul statului Utah, Deion urmărește un elicopter coborând încet și aterizând pe o porțiune cu iarbă. Bear îi spune să-și ia rucsacul, să-și țină capul aplecat și să urce la bord. Deion ezită. Îi mărturisește că a mai mers o singură dată cu elicopterul, când a jucat un meci NFL în Miami, apoi a zburat în aceeași seară la Atlanta, ca să joace un meci în Liga Națională a Campionilor. Deion știe foarte bine de ce pleacă la drum cu Bear: copiii lui trebuie să vadă că nu e ”un molâu”, deși zilele lui de fundaș dur s-au încheiat înainte să apuce și ei să-l vadă jucând.

 
Te-ar mai putea interesa: