Vânătorii de mituri

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
comments

Vânătorii de mituri în fiecare Duminică la Discovery Channel

ÎNCEPÂND CU 5 IULIE, ÎN FIECARE DUMINICĂ, DE LA ORA 17:00

“Indiana Jones”, “Familia Simpson” și „Războiul Stelelor” sunt doar câteva dintre cazurile cu care celebri noștri experți în efecte speciale se vor înfrunta de data aceasta. Adam Savage și Jamie Hyneman se întorc cu un nou sezon exploziv din Vânătorii de mituri. Lor li se alătură colegii de echipă Tory Belleci, Kari Byron și Grant Imahara, pentru a testa împreună mituri și legende urbane, folosind știința modernă pentru a separa adevărul de ficțiune.

Noul sezon al emisiunii Vânătorii de mituri are premiera duminică, 5 iulie, de la ora 17:00, pe Discovery Channel.

În sezonul 10, veți urmări cu sufletul la gură echipa în timp ce îl pune la încercare pe legendarul Indiana Jones, cu toate peripețiile lui, prin experimente din care nu avea cum să nu facă parte și nelipsitul bici al faimosului personaj. Pe de altă parte, Adam și Jamie au curiozități ”de mare viteză”, căci apasă pedala de accelerație la maximum și, scoțând fum din anvelope, studiază îndeaproape două povești din lumea curselor auto de stradă. În final, este rândul celebrei ”Echipe de șoc” din filmul cu același nume să fie verificată. Adam și Jamie încep prin a afla dacă e posibil să confecționezi un tun complet funcțional din tot felul de chestii găsite într-un șopron părăsit, iar întrebările lor nu se opresc aici.

JAMIE HYNEMAN

JAMIE HYNEMAN

JAMIE HYNEMAN

Co-Prezentator

Venit din zona rurală a statului Indiana, SUA, Jamie Hyneman este un tip multilateral: expert în tehnici de supravieţuire în sălbăticie, căpitan de ambarcaţiune, scafandru, lingvist, expert în manevrarea animalelor, maşinist şi bucătar – ca să enumerăm doar câteva competenţe ale sale. Jamie are o diplomă în studii de limba rusă şi a condus o companie de navigaţie/scufundări în regim charter în Caraibe, timp de câţiva ani, înainte de a intra în industria efectelor vizuale.

După ce a lucrat pentru mai multe companii de efecte speciale, a ajuns în atelierul de machete al celor de la Colossal Pictures, unde s-a ocupat de producerea a diverse machete şi efecte speciale, pentru sute de clipuri comerciale şi filme. Apoi, în urmă cu 16 ani, Jamie a preluat atelierul şi a creat ‘M5 Industries Inc’. A lucrat apoi la peste 800 clipuri publicitare pentru importanţi producători de automobile, băuturi răcoritoare, încălţăminte sport şi altele. Iar în plină febră a tuturor acestor activităţi, compania lui şi-a diversificat activitatea, producând prototipuri de jucării şi derulând eforturi de cercetare şi dezvoltare în diverse alte domenii.

Mari producători de automobile (inclusiv Toyota şi Ford), companii de băuturi răcoritoare (inclusiv 7UP şi Coca-Cola) şi companii producătoare de încălţăminte sportivă l-au solicitat pe Jamie pentru a-şi realiza spoturile comerciale. Jamie a creat pentru Nike campania Li’l Penny şi, mai recent, spoturile comerciale “Frank”, cu Tiger Woods.

Deţinător al câtorva brevete şi câştigător al mai multor premii acordate de industria de gen, Jamie este de multă vreme şi membru al Screen Actors Guild. În plus, ani de zile a participat la competiţii cu lupte între roboţi. A deţinut timp de doi ani titlul de campion la categoria grea în Robot Wars – Războaiele Roboţilor – participând cu robotul creat chiar de el, Blendo. Astăzi, deşi Vânătorii de Mituriocupă cea mai mare parte a activităţii profesionale a lui Jamie, M5 se ocupă în principal cu crearea unor tehnologii de înaltă performanţă, pentru diverse industrii.

ADAM SAVAGE

ADAM SAVAGE

ADAM SAVAGE

Co-Prezentator

Adam Savage şi-a petrecut întreaga viaţă perfecţionându-şi abilităţile care să îi permită să transforme în realitate ideile incredibile pe care le are. A construit de toate, de la statuete Buda în stil antic până la arme futuriste, de la sculpturi rafinate până la personaje animate din ciocolată şi orice altceva v-ar mai putea trece prin minte.

Crescut de un tată regizor/pictor şi o mamă psihoterapeut, Adam şi-a confecţionat singur jucăriile încă de când i s-a dat voie să ţină singur o foarfecă în mână. A lucrat ca proiecţionist, animator, designer grafic, tâmplar, decorator de interioare şi scenă, sudor şi pictor de decoruri. A folosit practic toate materialele şi procesele pe care a putut să pună mâna – metal, hârtie, sticlă, plastic, cauciuc, spumă poliuretanică, ipsos, sisteme pneumatice, hidraulice, animatronice, suflat în sticlă, mulaje şi mulaje prin injecţie – ca să enumerăm doar câteva.

Din 1993, Adam s-a concentrat asupra industriei efectelor speciale, şlefuindu-şi abilităţile prin implicarea în peste 100 de proiecte pentru reclame TV şi mai multe filme artistice, între care Star Wars Episode I: The Phantom Menace and Episode II: Attack of the Clones, Galaxy Quest, Terminator 3, A.I. şi continuările pentru Matrix. A creat decoruri şi materiale de recuzită pentru Coca-Cola, Hershey’s, Lexus şi o mulţime de companii de teatru din New York şi San Francisco.

Nu numai că s-a implicat direct sau a acordat consultanţă pentru companii producătoare de jucării, dar a realizat câteva scurt-metraje şi chiar a jucat în câteva filme şi clipuri comerciale, inclusiv într-unul pentru Charmin şi un clip muzical al lui Billy Joel, “Second Wind”.

La ora actuală, pe lângă faptul că este co-prezentator al programului difuzat pe Discovery Channel Vânătorii de Mituri, Adam ţine cursuri de modelaj avansat, cel mai recent în cadrul departamentului de design industrial al Academiei de Arte din San Francisco. Într-un fel sau altul, el îşi mai face timp şi pentru artă: sculpturile sale au fost expuse în peste 40 expoziţii, în toată America.

Episodul 1 – Sfărâmătorii de mituri

Urmăriți cu sufletul la gură cum Vânătorii de mituri îl pun la încercare pe legendarul Indiana Jones, cu toate pățaniile lui.

Episodul 2 – Muniție și accidente

Haos în curtea casei și secvențe dure, cu ghilotine, într-un episod dedicat muniției și accidentelor pe care le poate provoca.

Episodul 3 – Drifturi în San Francisco

Cele mai tari povești despre drifturi: Vânătorii de mituri au curiozități ”de mare viteză”.

Episodul 4 – Cei mai tari trăgători

În acest episod din Vânătorii de mituri, Adam și Jamie iau în vizor măiestria de ochitori a vedetelor de la Hollywood și testează capacitățile lor aparent supraomenești de a nimeri orice țintă își propun.

Episodul 5 – Episod special – Jocuri video 

Adam și Jamie aduc misiunea Vânătorilor de mituri la un nou nivel, explorând știința lumii virtuale prezentate în jocurilor video. Pentru tot ce nu ”stă în picioare” în acest domeniu, e ”Stop Joc”!

Episodul 6 – Episod special – Echipa de șoc  

Adam “Hannibal” Savage și “Howlin’ Mad” Hyneman studiază în detaliu ”Echipa de șoc”, cu microscopul special al ”Vânătorilor de mituri.

Episodul 7 – Episod special – Familia Simpson

Adam și Jamie abordează cel mai tare serial de desene animate din toate timpurile. Invitatul special al acestui episod este însuși Al Jean, producătorul executiv al serialului devenit deja un simbol: ”Familia Simpson”.

Episodul 8 – Transformers 

Adam și Jamie se ocupă de două povești despre metamorfoze mecanice și încearcă să transforme o mașină în motocicletă și apoi o bicicletă în barcă.

Episodul 9 – Războiul Stelelor – Miturile contraatacă

Miturile contraatacă atunci când Adam și Jamie înfruntă partea întunecată a științei, într-un atelier nu chiar foarte îndepărtat.

 Episodul 10 – Discuții neterminate

Adam și Jamie se ocupă de patru mituri preferate ale fanilor, de la jocuri video până la grenade, și de la mașini de spioni până la arme de foc super-rapide. Un episod cu adevărat exploziv!
Te-ar mai putea interesa: