Top 10 cele mai impresionante descoperiri legate de aur

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments
GOANA DUPĂ AUR REVINE CU AL CINCILEA SEZON, PE DISCOVERY CHANNEL

Top 10 cele mai impresionante descoperiri legate de aur

1. AMERICA

În 1896 s-a descoperit aur pe malurile Râului Klondike, în Alaska. Afland vestea, mulți au renunțat la slujbele lor și au plecat să-și încerce norocul în Klondike. Astfel in 1898 au sosit în regiune mii de căutători de aur, însă din cei 30.000 de oameni sosiți aici cu visul de a se îmbogăți, doar 4.000 au reușit să găsească aur.

2. AMERICA

În Februarie 2014, un cuplu din California a găsit din întâmplare o ascunzătoare cu monede de aur din secolul 19. Multe surse consideră că aceasta este “cea mai mare comoară descoperită vreodată pe teritoriul SUA”

3. MEXIC

În anii 1500, spaniolii au ajuns în Mexic căutând mirodenii. După ce au vazut aurul, au dat însă repede uitării mirodeniile și, însetați de bogății, au masacrat 50.000 de băștinași. Au luat ca pradă în luptă atât de mult aur, încât a durat 3 zile până când comoara Regelui Montezuma și cea a Regelui Guatemoau fost împărțite între cei 508 spanioli.

4. ANGLIA

La Staffordshire s-a găsit aur pe un camp – cea mai mare cantitate de aur descoperită în perioada respectivă. Primele obiecte de aur au fost găsite de Terry Herbert, un amator înarmat cu un detector de metale. El a găsit podoabe pentru arme și căști de luptă, monede și cruci creștine, în număr de peste 1.500 de bucăți. Se pare că alte sute astfel de obiecte au rămas îngropate în solul din zonă.

5. POLONIA

Când o cladire veche din orașul Sroda din Polonia a fost demolată, pe data de 8 iunie 1985, au fost găsite pe șantier monede de aur. Autoritățile au descoperit un vas plin cu astfel de monede. La ora actuală se știe că acea comoară i-a aparținut Regelui Carol al IV lea din Casa de Luxemburg și a rămas cunoscută sub numele “Comoara de la Sroda”

6. BULGARIA

În anul 1849 a fost descoperită întâmplător “Comoara de la Panaguirste” Comoara era alcătuită din 9 vase mari de aur curat, printre care o amphora-riton (un vas conic, u vârful modelat în forma unui cap de animal), o fiolă și niște ulcioare cu forma capului zeițelor hera, Afrodita și Atena.

7. UCRAINA

În 1912, într-o zi de vară, doi băieți se jucau lângă un râu. Unul dintre ei a rămas brusc blocat în nisip, iar cei care l-au ajutat să iasă au constat că, e fapt, copilul căzuse într-un vas mare de aur. Toate obiectele descoperite au fost duse ulterior la Hermitage, cel mai mare muzeu din Rusia, devenind celebre sub denumirea de “Comoara din Perescepina”.

8. AFRICA DE SUD

Prima mențiune oficială legată de aurul găsit în Africa de Sud, se leagă de numele lui Jan Gerrit Bantjes, care a găsit aurîn iunie 1884, la ferma Vogelstruisfontein. Pe baza acestei descoperiri, în august 1886, s-a deschis acolo o mina de aur, iar nouă ferme au fost declarate zone libere de exploatare.

9. RUSIA

În 1745, un țăran simplu pe nume Eroftei Markof a găsit aur pe un versant al Munților Urali, în Rusia. A fost nevoie de doi ani, pentru a se verifica descoperirea lui, iar in 1748 a fost deschisă în zona prima mina de aur. În 1803 a fost descoperit și primul zăcământ de aur, care a determinat Guvernul Rusiei să conducă o inițiativă private pentru a descoperii și altele.

10. AUSTRALIA

Australia a fost și rămânelocul unde au fost descoperite cele mai uimitoare comori de aur din lume, pentru că au fost găsite cantități mari de aur aproape de suprafață.Pe 15 iunie 1958, la Bakery Hill a fost descoperită “Pepita de bun-venit”, cea mai mare pepită de aur scoasă vreodată la lumină. Ulterior a fost topită în 1859.

 

GOANA DUPĂ AUR REVINE CU AL CINCILEA SEZON, PE DISCOVERY CHANNEL

AMBIȚIOȘII CĂUTĂTORI DE AUR SE APUCĂ DIN NOU DE TREABĂ!

În acest sezon, totul s-a schimbat, deoarece urmărim noi mineri, noi parcele concesionate, noi utilaje și chiar noi metode de a scoate aurul din pământ. Dar oare riscurile mai mari vor duce neapărat și la o creștere a profitului?

Începand cu 2 februarie în fiecare luni de la ora 20:00.

Pentru mai multe informații, vizitează site-ul Goana După Aur

GOANA DUPĂ AUR REVINE CU AL CINCILEA SEZON, PE DISCOVERY CHANNEL

9. Top 10 cele mai impresionante descoperiri legate de aur
Te-ar mai putea interesa: