ED STAFFORD: MISTERELE LUMII

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

ED STAFFORD: MISTERELE LUMII

ÎNCEPÂND DIN 13 OCTOMBRIE, ÎN FIECARE MARȚI, DE LA ORA 21:00

Renumitul explorator britanic Ed Stafford revine într-o nouă serie după succesul de care s-a bucurat în întreaga lume programul Supraviețuire extremă cu Ed Stafford. Celebru pentru că a parcurs pe jos traseul complet al fluviului Amazon și a reușit să înfrunte de unul singur cele mai ostile regiuni ale globului, Stafford va porni acum în aventuri cu totul diferite, deoarece își propune să descifreze mistere surprinse de diverse imagini preluate prin satelit, din diverse zone îndepărtate ale planetei. Noua serie Discovery Channel va avea premiera marți, 13 octombrie, de la ora 21:00.

Fiecare episod al seriei Ed Stafford: Misterele lumii este inspirat de o imagine fotografiată din spațiu, care dezvăluie elemente bizare și inexplicabile la sol.

Ajungând astfel în deșertul Danakil din Etiopia, în statul Mato Grosso din Brazilia, în ”Vestul Sălbatic” al Zambiei, într-o mlaștină de mangrove nelocuibilă din Papua de Vest și în misteriosul ”crater” Patomskiy din Siberia, Ed e hotărât să descopere adevărul din spatele tuturor acestor imagini, aflând ceea ce geografii și agențiile de spionaj definesc drept ”adevărul de la nivelul solului”.

Pe parcursul programului, Ed întâlnește toate tipurile de climă și de teren cunoscute de om, de la arșița cumplită a Etiopiei, în locul cu cele mai ridicate temperaturi de pe glob, până la gerul cumplit din Siberia. Filmându-se singur pe alocuri și însoțit doar de un regizor de filmare, Ed pleacă la drum numai cu strictul necesar pentru a supraviețui, plus un set de coordonate și un ‘quadcopter’, o cameră instalată pe o dronă, care compară ceea ce vede el la sol cu imaginile prin satelit care l-au inspirat să plece în aceste noi aventuri.

Determinat să transforme fiecare călătorie într-o aventură autentică, Ed pornește spre fiecare destinație la numai câteva ore după ce află detaliile respective, astfel încât, înainte de a începe filmările, nici măcar nu are idee ce îl așteaptă la fața locului.

Punându-și la bătaie experiența de supraviețuitor în sălbăticie și capacitățile uriașe de adaptare la condiții neprevăzute, el va înfrunta condiții meteo extreme și habitate deloc primitoare, în care nu știe niciodată dacă localnicii pe care îi va întâlni se vor dovedi a fi prieteni sau dușmani.

DESCRIEREA EPISOADELOR:

Episodul 1 – intro

Ed Stafford dezvăluie ce anume l-a inspirat să facă acest nou program de aventuri.

Într-o incursiune în exclusivitate în culisele seriei, aflăm cum s-au derulat filmările, vizionăm imagini încă neprezentate și descoperim cât de departe a mers Ed, în eforturile lui de a ajunge în fiecare dintre locațiile izolate în care s-a aventurat. 

Împărtășindu-ne secretele filmărilor în medii extreme, Ed ne oferă sfaturi legate de bagajele necesare pentru plecarea într-o expediție și trece în revistă momentele bune și mai puțin bune trăite de el în aceste noi aventuri.

Episodul 2 – Papua de Vest

Ed își propune să afle cum au apărut niște linii albe, misterioase, care acoperă o zonă întinsă, într-o porțiune de mlaștini nelocuită de pe Insula Kimaam din Papua de Vest. 

Ajutat de o echipă de misionari călători, el se apropie de destinație, dar ulterior trebuie să se încumete să intre singur în zona mlaștinilor. Înaintează lent și, pe măsură ce se apropie de ținta lui, aventura ia o întorsătură complet neașteptată, căci Ed descoperă un grup de indigeni care trăiesc în ceea ce era considerată o mlaștină nelocuibilă.    

Misterul se adâncește, iar Ed ajunge la o așezare omenească pe care nimeni din afară nu a mai vizitat-o vreodată.

Sătenii îl invită să ia parte la o ceremonie tribală de inițiere și îi oferă o incursiune uimitoare într-un mod de viață străvechi.

Ed Stafford - Papua de Vest

Ed Stafford – Papua de Vest

Episodul 3 – Siberia

Ed se avântă până în inima Siberiei, ca să investigheze originile unui cerc misterios de roci sfărâmate, cunoscut în legendele locale drept ”cuibul uriașului vultur de foc”. Având aspectul unui crater format din stânci, în mijlocul unei zone vaste din taigaua siberiană, locul continuă să-i nedumerească pe oamenii de știință.

Ed știe că locațiile cu vreme rece sunt în afara zonei lui de experiență, așa încât trebuie să se bizuie pe localnici pentru ajutor. E condus la locul respectiv de un grup de indigeni semi-nomazi, din populația Evenki, ale căror sănii trase de reni îl ajută să se apropie de misterioasa lui destinație, în ciuda gerului cumplit, a troienelor și a terenului dificil pe care trebuie să îl străbată la temperaturi sub 0 grade Celsius.

Acest frig îngrozitor continuă să îi stânjenească înaintarea și, după ce descoperă că a făcut degerături, Ed e nevoit să se gândească chiar să renunțe.

Ed Stafford - Siberia

Ed Stafford – Siberia

Episodul 4 – Etiopia

Ținta lui Ed este de această dată un model bizar, alcătuit din puncte circulare și situat în mijlocul deșertului Danakil din Etiopia, locul cu cele mai ridicate temperaturi de pe glob și totodată o zonă de graniță unde se derulează dispute periculoase.

După entuziasmul inițial stârnit de faptul că se află singur într-un loc sălbatic și atât de frumos, lucrurile încep să meargă prost pentru Ed.

O cămilă care transporta întreaga lui încărcătură prețioasă de apă scapă din căpăstrul cu care o ținea legată, iar Ed riscă să se deshidrateze complet, epuizat de cursa în care încearcă să o prindă, fiindcă se află într-un loc în care nu ar putea supraviețui fără apă. 

Starea lui de sănătate se înrăutățește vizibil, dar Ed e decis să meargă mai departe și să rezolve enigma din mijlocul nisipurilor, în ciuda legendelor locale despre spirite rele și oameni care și-au pierdut viața în mod misterios în deșert.

Ed Stafford - Etiopia

Ed Stafford – Etiopia

Episodul 5 – Brazilia

Ed se întoarce în mediul lui preferat, jungla Amazonului. Ținta lui este un ochi misterios de apă albastră, ascuns în străfundurile statului Mato Grosso din Brazilia.

Reperat pe imaginile din satelit, lacul nu pare să fie alimentat de niciun curs de apă și e înconjurat de jungla virgină. 

Expediția lui Ed întâmpină rezistența populației indigene, care vrea să-și protejeze pământurile de intruși.

În final, povestea ia o întorsătură dramatică și Ed e nevoit să-și schimbe radical planurile și să înfrunte o junglă mult mai ostilă decât orice altă zonă de acest tip cu care s-a mai confruntat până acum.

Episodul 6 – Zambia

Călătoria lui Ed e inspirată de o misterioasă imagine prin satelit, în care se văd niște forme uriașe, ca niște ”microbi”, dar cu o lungime de 30 de metri, într-una dintre zonele cele mai îndepărtate ale ”Vestului Sălbatic” din Zambia. 

Ca să ajungă la destinație, Ed trebuie să traverseze marele fluviu Zambezi și lunca acestuia. Înaintarea dificilă îl obligă să ceară ajutorul familiei regale din Barotseland, apoi are parte de o întâlnire terifiantă, în sălbăticia din zonă.

Apropiindu-se de țintă, e nevoit să călătorească însoțit de un paznic înarmat, care devine un însoțitor de nădejde.

În plus, ca să-și finalizeze cu bine misiunea, Ed trebuie să câștige încrederea localnicilor, care trăiesc în mijlocul unora dintre cele mai periculoase specii sălbatice din Africa.
Te-ar mai putea interesa: